Kommunikáció

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Kommunikáció
Tárgykód
GT43A001
Általános infók
Kredit
2
Tanszék
Szociológia Tanszék
Követelmények
Jelenlét
nem kötelező
Minimális munka
minimális készülés
NagyZH
2 db
Házi feladat
nincs
Vizsga
nincs
Elérhetőségek


A 2014-től kezdők kötválnak is felvehetik.

Követelmények

  • Több előadója is van a tárgynak, náluk más-más a követelményrendszer.
  • Jelenlét: Nem kötelező az órák látogatása! Akit érdekel a téma, annak viszont érdemes bejárnia.
  • NagyZH: Szakadát Istvánnál: A kurzus teljesítéséhez két Moodle-tesztet kell megírni, mindkét esetben el kell érni a 40%-os ponthatárt. A két teszt, 45 perces és bárhonnan megírható. Pótolni, javítani a pótlási héten lehetséges. Szabó Leventénél: Két darab nagy zárthelyi van, melyeken bármilyen segédanyag használható.
  • Végső jegy: A ZH-k pontszáma összeadódik és a kettő százalékának átlaga számít. A jegy pontos értéke jelenleg nincs definiálva.

Segédanyagok

  • Fontos: Az éppen aktuális segédanyagok mindig letölthetőek a tárgy honlapjáról! A zárthelyik anyaga évről-évre dinamikusan változik annak függvényében, hogy az előadások milyen tempóban haladnak! A tárgy honlapján mindig megtalálható, hogy adott félévben melyek a kötelező irodalmak.
  • Fontos: Szakadát István weboldala: [1]

1. ZH segédanyagok

2. ZH segédanyagok

Első zárthelyi

Második zárthelyi

Vélemények

2013/14

  • Én 2013 őszén hallgattam a tárgyat. Maximálisan ingyenkredit. Az órákra nem kötelező bejárni. Két ZH van amin bármilyen írásos segédanyag használható. Célszerű kinyomtatni az itt fent lévő régi ZH-kat és azokkal bemenni. 7 kérdésből 4-5 biztosan azok közül kerül ki, a maradék meg összedolgozással kihozható. Aki nagyon biztosra akar menni, az kinyomtathatja az extra segédanyagokat is (max 10-15 oldal) és azokból is ki lehet keresni a válaszokat. Általában az adott cikk első bekezdésének első pár sora már szó szerint tartalmazza a választ. - ED, 2013 ősz

2014 Ősz

A tárgy megváltozott, új előadó van (Szakadát István) és más lett a tananyag meg a számonkérés is kicsit változott. 3 ZH-t kell írni és mindegyiknek meg kell lennie 2-esre (8 pont minden ZH-n), pótolni a 15. héten lehet. A ZH-k három kifejtős kérdésből állnak, amikre összesen kb. 30 perc van. Nagyon NEM INGYENKREDIT a tárgy már! Irtózatos mennyiségű anyag van 2 kredithez képest (van olyan kis ZH, ahol 200 oldalas könyv az anyag). Az előadó könyvéből lehet készülni alapvetően, de ennek a fele arról szól, hogy a mérnökök hülyék és GO! bölcsészek :) Bejárni nem jártam be, de hallottam, hogy voltak kellemetlen esetek többször is mikor 1-2 embernek tartott előadást az emberünk :) A ZH kérdések néha teljesen randomok, így vagy tudod vagy nem. Sokan kaptak 3-4-est idén szóval azért teljesíthető a tárgy, de ennél sokkal több értelme van szerintem más szabválnak.

2016 tavasz

Két előadó közül lehetett választani, nekem Szakadát Istvánnál volt jó az időpont. Ugyanúgy 3 zh van, ezekhez a tárgyhonlapról lehet letölteni tananyagot, viszont ott nem minden szerepel. Tehát be is kell járni és pluszban is kell anyag. Tehát nála ez nem ingyenkredit! Dr. Szabó Leventéhez viszont érdemes felvenni.

2018 tavasz

Mindenképp Dr. Szabó Leventéhez érdemes felvenni a tárgyat. Két ZH van, ezek mindegyikén használható bármilyen írott vagy nyomtatott segédanyag. A tantárgy oldalán megadja melyik szövegekből lesz a ZH összeállítva, szóval ezeket kinyomtatva egy egyszerű szövegértés ZH az egész. Maximálisan 2 ingyenkredit, úgy, hogy csak a ZHkon voltam bent egész félévben.


BSc
MSc
Jelölések
°°:A tárgyat csak a 2013-ig kezdők vehetik fel kötelezően választhatónak. ‡:Kifutott tantárgy.