Marketing

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Marketing
Tárgykód
GT20A002
Általános infók
Kredit
2
Tanszék
GTK-MVT
Követelmények
Jelenlét
ZH pluszpontért
Minimális munka
Sok
KisZH
nincs
NagyZH
2 db
Házi feladat
nincs
Vizsga
nincs
Elérhetőségek


A tárgy bemutatja a marketing fejlődésének szakaszait, a marketingorientált vállalkozás jellemzőit, és a marketing menedzsment fő feladatait. Szó van a marketing-információrendszerről, a marketingstratégiákról és taktikákról, valamint a termék-, értékesítési-, és árpolitika korszerű marketing eszközeiről.


Tananyag

A tantárgy az alapvető közgazdasági ismeretekre épít.

Témakörök: ---Tantárgyi honlapról

  • A marketing alapfogalmai
  • A marketing információs rendszer elemei és jellemzői
  • Vállalati stratégia - marketingstratégia
  • A fogyasztói piac jellemzői, a fogyasztói magatartás vizsgálata
  • A szervezeti/ipari piac és a szervezeti beszerzői magatartás
  • Termékpolitika
  • Árpolitika
  • Értékesítéspolitika
  • Kommunkációs politika
  • Online marketing

Segédanyagok

A tárgyhonlapon elérhetők az előadásdiák. Amennyiben rendelkezel másmilyen segédanyaggal, kérlek töltsd fel ide, ezzel gyarapítva a lapot. Köszönjük!

Vélemények

-- Szati - 2006.09.10. 2 zh van a tárgyból, de a második a fajsúlyosabb, 75%ban számít bele az évvégi jegybe. Van egy könyv, ami elég jól lefedi az anyagot, plusz a tanár diáival könnyen megtanulható pár óra ráfordítással. Aki tud rizsázni annak nem lesz gondja, egy-két konkrétum van csak. Nem ingyen kredit, néhol érdekes az anyag, de alapvetően engem nem fogott meg. Az első pár órán az előadó próbált katalógust vezetni, de a próbálkozása kudarcba fulladt. Inkább csak az vegye fel, akit egy kicsit legalább érdekel a dolog...

-- Györke - 2008.02.06. Nem jó tárgy, ne vegyétek fel. Akinek már a közgáz se tetszett, annak szerintem ez se fog. Hülyeség az egész, ráadásul még meg is kell tanulni. Az, hogy most így lehúztam, annak is köszönhető, hogy pótZH-t kellett írjak belőle és évvégén csak 3-as lettem, más kétkreditest meg lazán nemtanulással nembejárással meg lehet csinálni 5-ösre.

-- Barna - 2013. 12. 12. Nekem tetszett a tárgy. Igaz, hogy kell készülni pár órát az egyes ZH-k előtt de akinek van érzéke a tesztekhez annak könnyebb ez a tárgy, mint a többi kifejtős zhs kötvál. Ráadásul még érdekes és hasznos dolgokról is van szó. Én írtam pótZHt (mert nem értem rá a rendes időpontban), nem voltunk 10-n a teremben szóval másoknak is ment a tárgy.


BSc
MSc
Jelölések
°°:A tárgyat csak a 2013-ig kezdők vehetik fel kötelezően választhatónak. ‡:Kifutott tantárgy.