Szociális készségfejlesztés

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Szociális készségfejlesztés
Tárgykód
GT52A013
Általános infók
Kredit
2
Tanszék
ERG
Követelmények
Jelenlét
kötelező
Minimális munka
jelenlét és házi
KisZH
nincs
NagyZH
nincs
Házi feladat
jegyzőkönyv
Vizsga
nincs
Elérhetőségek


A tárgyat csak a 2013-ig kezdők vehetik fel kötválnak.

Vélemények

2011/12/1-ben (ősszel) voltam. Kislétszámú tárgy, benne is van a nevében, hogy tréning. Kb. 20-an voltunk (ennyien is vehettük fel), emiatt elég nagy versenyjelentkezés is volt. Ha jól tippelek, valami 20 másodperc alatt betelt a csoport.

Miről fog szólni tréning?

Csináltok mindenfélét, játszotok, beszélgettek, ismerkedtek, önismereti teszteket töltötök ki, megvitatjátok, "egy kis pszichológia". Esetleg egy projektfeladatot kell lebonyolítani csoportban. Mindenkinek dolgoznia kell/közre kell működnie. Szerintem ha nagyon picit érdekel az ismerkedés, meg érdekel, hogy milyennek tartanak mások, és nem vagy "szakbarbár", hanem némi kulturális ismeretet hajlandó vagy hallani (nem, megjegyezni nem kell), akkor a 2 napot túl fogod élni.

Követelmények, elvárások:

Ott kell lenni mind a két napon (akkor még úgy volt). Kötelezően. Nincs olyan hogy zh-t kell írnod, nem, ott leszel. Valszeg péntek-szombat kombináció, ezért még elég nagy valószínűséggel meg is tudod oldani. Azt hiszem hogy olyan 8.00-17.00-ig tartott kb. A tréningen picit aktivizálnod kell magad, ha elég aktív vagy, akkor egy rossz szót sem fogsz hallani a tréningvezetőtől. Ezután (és meglepetésszerűen) ki fog derülni, hogy "jegyzőkönyvet" is kell írni. Tőlünk nagyjából 2 teljes egész A4-es oldalt várt a tréningvezető. Tartalma: Nagyjából, hogy milyen feladatok voltak, Mi célból, a három kedvenc feladatod, indoklás, annak részletesebb meséje. A tréninvezető külön kikötötte, hogy nem kér betűméretnagyobbítást és sorköznövelő trükköket, az a 2 oldal az legyen meg tisztességesen. Ezt elküldöd neki e-mailben, és később megdobnak egy ötössel. ZH nincs, mint látható, kötelező részvétel + jegyzőkönyv beadás van CSAK.

-- ViGa - 2012.06.12.

Megjegyzések

2014 őszén végeztem el a tantárgyat, és bizony meg kell gondolni, hogy felvegye-e az ember. Ott kell lenni mind a kettő alkalmon, ezenfelül kell egy kis 3 oldalas fogalmazás is. Péntek- szombat: 8.00-18.00 idén. Plusz még max 3 óra a fogalmazás. Összevetve ebbe a kötválba bele kell fektetni 12*2+3=27 órát kb. Van olyan kötvál. is, melybe töredéket kell belefektetni és úgyanúgy megvan, annyi előnye van, hogy tanulni nem kell alatta, de akkor is lefárasztó csak az a 2 nap reggeltől estig. --Ágocsi-Kiss Bence (vita) 2014. szeptember 28., 13:28 (UTC).

Szintén 2014 őszén voltam, és nekem tetszett. 8:15-től 19:00-ig tartott elvileg, de mindkét nap fél hét körül már elengedtek. Gyakran volt 10-15 perces szünet, pénteken kb. egy órás, szombaton 1,5 órás ebédszünet. Két fiatal tréning vezetőt kapunk, nem tudom, ez milyen gyakori. A feladatok változatosak voltak, sok volt köztük az idétlen, de sok volt a szórakoztató is. Voltak különböző ismerkedős játékok, játszottunk gyilkososat/maffiózósat. A társaság jó volt, nekem összességében tetszett. Szerintem sokkal kellemesebb módja két kredit megszerzésének, mint mondjuk a számvitel. Házi: ki kell választani a 3-5 kedvenc gyakorlatodat, és arról írni min. 3 (max 7.) oldalas élménynaplót, egy hetet adtak rá. Update: Október 12-én adtam le egy bő 2.5 oldalnyi írást, és december 3-án jött meg a Neptunüzenet a jeles beírásáról. --Tóth Péter (vita) 2014. december 03., 20:46 (UTC).


BSc
MSc
Jelölések
°°:A tárgyat csak a 2013-ig kezdők vehetik fel kötelezően választhatónak. ‡:Kifutott tantárgy.