Vezetői számvitel

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Vezetői számvitel
Tárgykód
GT35M005
Általános infók
Kredit
2
Tanszék
ÜTI
Követelmények
NagyZH
1 db
Elérhetőségek


Segédanyagok

ZH

Tárgy infók

2014 ősz

Ebben a félévben is 5 pont járt az órai jelenlétre és értelmes megjegyzésekre (amit papíron kellett beadni az óra végén). Feladatokat is lehetett beadni félév közben, amivel további pluszpontok voltak szerezhetőek.A pluszpontok a zh-n is számítottak, de max. 1 jegyet lehetett elvileg javítani, és az elégséges szintnek meg kellett lenni alapból. ZH: igaz-hamis (30 kérdés, 60 pont) és egy kifejtős (40 pont). Az igaz-hamisban a kérdések kettesével csoportosítva vannak, és csak akkor adják meg a pontot, ha mindkettőt eltaláltad. Egyéb pontlevonás nincs. Nagyon hasonlóak voltak a kérdések a kiadott mintafeladatsorhoz. Az itt levő 2011-es feladatsorban levőknél könnyebb volt az esszékérdés a mintafeladatsorban és a mai zh-ban is.

A tárgy anyag alapvetően nagyon érdekes. Ha teheted, megéri bejárni. A ZH-hoz viszont néhány óra odafigyelő tanulás + kifejtett kérdések tudásával el lehet érni az ötöst is akár ZH-n (tárgyoldalon van fent összesített diasor, és teljes jegyzet is, a tanárnő könyve). Az esszében arra kíváncsi, mennyire látod át a tananyagot, érted-e a kérdést. Ha már értelmes dolgot írsz valamennyit, simán megvan a tárgy. Érdemes felvenni :) -Forest

2013

Ebben a félévben minden egyes órai jelenlétért 5 pluszpont járt, így aki bent volt minden előadáson megkapta a 2-est. Ráadásul ezek a pluszpontok a ZH pontszámaihoz is hozzáadódtak, így például 40 pluszponttal és egy 100/60 pontos ZH-val 5-ös szerezhető.

2011

Érdekes tárgy, két zh van belőle, mindkettő 50%-tól van meg. Van benne I-H, de kettesével a kérdések, és akkor jár a pont, ha mindkettőt eltaláltad. Lehet rövid számolós feladat és rövid kifejtős. A fele pont egy hosszú kidolgozásra van, ahol két témát kell egybegyúrni és úgy kidolgozni. Ha kidolgozod csak az egyiket, majd a másikat, kevés pontot kapsz. Maga a pontozás elég szubjektív, amikor úgy érzi az ember, hogy hibátlan lesz, minimum pont közeli, mikor érzi, hogy megbuktatják, elég jól sikerül. 2011 őszén aki bement az utolsó két előadásra, max pontot kapott a 2. zh-jára...

2010

Az önálló beszámoló dolgozat sikeres teljesítése. A beszámoló dolgozat két részből áll:

  • Az utolsó előadáson a könyvben szereplő egyik véletlenszerűen kiválasztott esszé kérdés kidolgozása, amely 30%-os súllyal számít az összteljesítménybe.
  • Egy önálló feladat kidolgozása amely 70%-os súllyal számít az összteljesítménybe. A dolgozatot a szamvitel.bme@gmail.com email címre kell elküldeni.

A feladatot a tankönyv egyes fejezeteinek végén található feladatokból lehet tetszőlegesen kiválasztani. A feladat kidolgozása egy meggyőző vezetői előterjesztésből és az azt alátámasztó számítási anyagokból áll. Az előterjesztéshez a locsi-fecsi (pecha-kucha) prezentációs technikát kell felhasználni: Egy 20 diából álló diasorban - az egyes diákon lehet kép, grafikon, térkép, vagy bármi, ami hozzáadott értéket ad a szöveges mondanivalóhoz - egy dia 20 másodpercig legyen látható, majd automatikusan jelenjen meg a következő kép. Így a lejátszás ideje pontosan 6:40! Az egyes képekhez hangfile-ban rögzítsd a mondanivalódat! A szóbeli beszámolóhoz kapcsolódó számítási anyagokat és minden olyan információt, amely írásos formában jobban áttekinthető, legfeljebb 5 A4-es oldalon készítsd el és mellékeld! Ebben ne felejts el feltüntetni a forráshivatkozásokat!

Házira van megajánlott jegy.

Esettanulmány

  • Esettanulmány - 2014/15-1 - Úgy emlékszem max pontot adott rá. Érdemes tanárnővel konzultálni óra után a esettanulmánnyal kapcsolatban.


1. félév (tavasz)
2. félév (ősz)
Egyéb
Főspecializációk


1. félév (tavasz)
2. félév (ősz)
Egyéb
Szakirányok