Hírközléselmélet

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Karcza Viktor Tamás (vitalap | szerkesztései) 2022. március 14., 10:39-kor történt szerkesztése után volt. (→‎Egyéb)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Hírközléselmélet
Tárgykód
VIHVMA07
Általános infók
Szak
villany MSc
Kredit
4
Ajánlott félév
1
Tanszék
HVT
Követelmények
NagyZH
3 (2) db
Vizsga
nincs
Elérhetőségek

Követelmények

A tárgyból 3 ZH van, a két legjobb ZH összpontszámából alakul ki a jegy. Nem kell mindegyiknek meglennie. Nem pótolható egy ZH sem.

Segédanyagok

Órai jegyzet

Egyéb

A régi tárgy jegyzetei itt találhatóak meg.

ZH

1. ZH

Az alábbi linken a Lempel-Ziv és az aritmetikai kódolós feladatokra találhattok egy gyorsan összedobott de egész jól működő python scriptet. Fentertással kezeljétek! Valamint ha van kedvetek fejlesszétek tovább. https://vik.wiki/F%C3%A1jl:LZ_%C3%A9s_aritmetikai_k%C3%B3dol%C3%B3_algoritmusok.zip

2. ZH

3. ZH

A régi tárgy feladatai itt találhatóak meg.

Vélemények

2019 tavasz: a ZH-k megegyeztek a tavalyiakkal (elvileg ez évek óta nem változik), így ebben az évben könnyen teljesíthető volt a tárgy.

A tárgy a régebbi számonkéréssel ellentétben - ahol elég nehéz volt a ZH - nagyon korrekt lett. Jegyzet ugyan nincsen de az előadások nagyon korrektek, és csak az ott elhangzott anyagot kérdezik vissza levezetések nélkül. (ráadásul az első 3 ZH-ra a fent lévő pdf-ből is fel lehet készülni)

ZH-k felépítése:

  • kiskérdések (6-8 definíciót kell leírni képlet vagy max 2 mondat formájában) 7,5 pont
  • feleletválasztós kédések (több is jó, minden jó válasz kell a ponthoz) 15*0.5 pont

A tárgy alapvetően a Bsc-s Infokommunikáció tárgyat taglalja részletesebben, azonban az anyag az infokomm kódolásos részére koncentrálódik egészen az alapoktól felépítve. Az anyag nem vészesen sok, és az előadáson készített jegyzetből viszonylag jól tanulható. A tárgy teljesítése alapvetően nem nehéz, azonban a tesztkérdések miatt a jó jegyhez azonban már alapos tudásra van szükség. Ha nem ez a kötelező közös tárgyad, szerintem jó választás másodiknak. – Tibi, 2017


1. félév (tavasz)
2. félév (ősz)
Egyéb
Főspecializációk