Zöld diploma

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Környezetgazdaságtan Tanszék több választható tárgyat is meghirdetett. Ha megcsináltok párat (5 db kétkredites tárgy), akkor ezt a "zöld diplomával" tanúsítja a tanszék. Elsősorban azoknak ajánlom, akiket érdekel a környezetvédelem.

A Környezetgazdaságtan egyike ezen tárgyaknak. Önmagukban egy féléves választhatók, de ha több ilyen felvételét tervezitek, érdemes a környgazddal kezdeni, ez a tárgy a tanszék további választhatóinak az alapja (nem követelmény, csak ajánlott). Elszórva a weben, a tanszéki honlapon és itt a WIKI-n a tanszék más tárgyairól is találhattok leírást:

Kapcsolódó tárgyak a VIK wikin

Környezetgazdaságtan
Környezetmenedzsment
Környezeti jog
Hulladékgazdálkodás
Az EU környezet- és regionális politikája
Az energiagazdálkodás környezeti menedzsmentje
A környezetvédelem nemzetközi gyakorlata

Egyéb tárgyak

Környezeti etika
Fogyasztásszociológia

-- Hanci - 2008.07.31.

A fenti témában néhány érdekesebb levél az info2004@-ról.

Vida Zsolt, 2008. 01. 07.

Azok a tárgyak tartoznak a Zöld diploma körbe, melyek így kezdődnek BME GT 42 ebből 5 db kell. (összesen talán 8 vagy 9 ilyen tárgy van, egy kivételével (ami 3) kétkreditesek) Le kell fénymásolni az indexből azokat az oldalakat, amelyeken ezek a tárgyak vannak. Ezt bevinni a környezetgazdaságtan tanszékre. A mindenkori vizsgaidőszak után 3 héttel készen van a diploma.

JoE, 2008. 01. 07.

Én idén csináltam a "Környezetvédelem nemzetközi gyakorlata" nevű tárgyat, ott beszélt erről a "zöld diplomáról" az előadó. Ez arról szól, hogy ha teljesítesz 4-5 (nemtudom pontosan mennyi kell) a Környezetgazdaságtan Tanszék által oktatott tárgyat, akkor ha kéred, kiállítanak neked egy zöld keménypapírra nyomtatott oklevélfélegéseg, hogy te hallgattál ilyen környezetnyavajás tárgyak. Ilyen tárgyak pl.: Hulladékgazdálkodás, Környezetgazdálkodás, Környezeti jog, Környezet etika (asszem ilyen is van), meg még biztos van pár.

Amúgy ez az egész nem túl sok mindenre jó, hivatalosan nem létezik ilyen hogy "zöld diploma", ezt csak amolyan tanusítvány. Onnan indult, hogy néhány régi diák visszament a tanszékre, hogy nem lehetne-e vmi igazolást kapni, hogy kaptak ilyen képzést, aztán szokássá vált.

Ettől függetlenül nem akarlak lebeszélni róla, mert biztos előfordulhat, hogy hasznos lehet (ha vmi környezettel/környezetvédelemmel foglalkozó céghez akarsz menni dolgozni, vagy csak úgy a magad kedvéért), meg érdekes tárgyak is!:) Szóval zöld diplomára fel! Nekem már egy tárgyam meg is van hozzá!:)

-- palacsint - 2008.01.07.