Nagyméretű adathalmazok kezelése

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Nagyméretű adathalmazok
kezelése
Tárgykód
VISZMA01
Régi tárgykód
VISZM144
Általános infók
Szak
info MSc
Kredit
4
Ajánlott félév
2
Tanszék
SZIT
Követelmények
Minimális munka
zh + nhf
NagyZH
1
Házi feladat
1
Vizsga
szóbeli
Elérhetőségek


Általános infók

Nagyon kis létszámú tárgy, mi összesen talán 7-en voltunk, előadásokon 2-3-an. Van gyakorlat, de nem mindig a gyakorlat időpontjában. Az előadó előre mondja, ha kell laptopot vinni. A gyakorlat ugyanis nem feltétlenül számítógépes teremben van, és nem is különösebben munkás, a kivetített python kódokat írhatod le te is, hogy saját gépen is kipróbáld, amit az előadó.

Egy zh van a félév végén, és egy házi feladatot lehet egyedül vagy párban csinálni, témát neked kell kitalálni, de az előadó is tud adni ötleteket. Elméletileg szóbeli vizsga van a tárgyból, de az előadó mindenkit szeretne ettől megkímélni, a zh és házi alapján megajánlj egy jegyet.

Külsős oktató, e-maileket nem ír, csak és kizárólag élőben, az órán hangoznak el információk, háziról, zh-ról, elmaradó óráról.

Követelmények

Házi feladat

Elméletileg opcionális, de mindenképpen csináld meg, sokkal stresszmentesebb így jegyet szerezni, mint vizsgával, és az előadó is ezt szereti jobban.

Egyedül vagy párban lehet csinálni, a témát magadnak kell kitalálni, de az előadó is tud ötletet adni. A házi praktikusan egy python notebook-ban elemzett big data téma.

Szorult helyzetben még azt is elnézi, ha félév végéig nem tudod befejezni (esetleg elkezdeni sem...), vizsgaidőszakban ha elküldöd neki, akkor is megkapod a megajánlott jegyet.

ZH

Elméleti és gyakorlati feladatok. MINDENT lehet használni hozzá, csak másokat nem. Szóval laptoppal, előadásdiákkal, internettel írjuk a zh-t, de szomszédokkal nem lehet beszélgetni, és facebookon se írhatsz rá ismerősre, hogy oldja meg a feladatot.

Minden erőfeszítést értékel az előadó, szinte bármilyen választ elfogad, ha van némi köze a valósághoz.

Vizsga

Szóbeli beszélgetés.

Segédanyagok

2018 őszén Daróczy Bálint volt az előadó, az ő oldalán voltak fenn az órák anyagai: weboldal

Zárthelyik

2018. ősz

2018. ősz zh

Vélemények

2018 ősz, molti

Meglehetősen komolytalan tárgy, érződik az előadón, hogy nem igazán veszi komolyan, de nagyon segítőkész és elnéző, hogy mindenki átmenjen. Így minimális energiával megoldható. De azért látszódjon rajtad az akarás és a szándék. Az előadás nekem nem segített az anyag megértésében, de az előadó sok érdekes dolgot storyzott közben minden anyagrészhez, látszik, hogy nagy tudással rendelkezik a témában.

1. félév (tavasz)
2. félév (ősz)
3. félév (tavasz)
Egyéb