Algoritmusok és bonyolultságuk

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Algoritmusok és bonyolultságuk
Tárgykód
VISZMA00
Általános infók
Szak
info MSc
Kredit
4
Ajánlott félév
1
Tanszék
SZIT
Követelmények
Jelenlét
van
Minimális munka
2 előadás tartása
Elérhetőségek


Általános információk

Matematikusokkal együtt tartott tárgy. Heti két óra van, de kéthetente az egyik óra (félév elején fixálja a csoport, melyik) az infósoknak nem kötelező, mivel nekünk csak 4 kredites, matekosoknak meg 5 a tárgy.

Az előadásokat a hallgatók tartják, egy órán 2 ember tart egy témáról kétszer 45 perces előadást. Az óra végén egy papíron kell értékelni az előadókat és az előadás témáját, ami egyben jelenléti ív is. Gyakorlatokhoz hasonlóan az órák 70%-án kötelező a jelenlét.

Néhány héttel az előadásod után, ha felkeresed a tanárnőt, összefoglalva elmeséli, a többiek hogyan értékelték az előadásod az óra végi papírokon, mik voltak jók, miken lehetne legközelebb javítani. Ez opcionális.

Jegyet az előadások alapján kapunk, aki azzal nem elégedett, szóbeli feleletet tehet.

A tárgyhonlapon található mindig minden aktualizált információ az elmúlt és elkövetkező előadásokról.

Követelmények

A félév során két alkalommal kell 45 percben előadást tartani egy algoritmikus témáról. Félév elején kiosztják az első előadások időpontjait és témáit, a második előadásra félév közben kell jelentkezni a tanárnőnél.

Ha a tanárnő témájából készült, ad hozzá anyagot. Saját témát is lehet ajánlani, ahhoz neked kell forrást keresned. Az előadás előtt kb egy héttel egyeztetni kell a tanárnővel az előadás tervezett menetéről, felépítéséről. A tanárnő nagyon segítőkész.

Prezentációt is lehet készíteni, de a többség saját jegyzetekkel, a táblánál adja le a 45 perces órát.

Vélemények

2018. tavasz, molti

Új élmény ez a tárgy, nagyon hasznosnak találtam ezt a tapasztalatot, hogy egy 45 perces előadást kellett tartani. Az előadások is érdekesek, sokféle témáról hallhatunk. Mivel más követelmény nincs, az év során kétszer 4-5 nap készüléssel meg is van az ötös. Ajánlott párszor élőben is elpróbálni az előadást, hogy begyakorold mit hogyan érdemes írni a táblára, és hogy összeálljanak fejedben a mondatok amiket mondani akarsz.


1. félév (tavasz)
2. félév (ősz)
3. félév (tavasz)
Egyéb