Kritikus rendszerek integrációja laboratórium

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Kritikus rendszerek integrációja laboratórium
Tárgykód
VIMIMA03
Általános infók
Szak
InfoMsc
Kredit
4
Ajánlott félév
ősz
Tanszék
MIT
Követelmények
Jelenlét
nincs
Labor
9 db
Elérhetőségek

Általános infók

A laborokat párban kell végezni, első órán álltok párba, és a labvez csinál minden csapatnak egy git repot. Ebbe kell dolgozni, minden héten egy git tag-gel jelölve az aheti végleges verziót. Dokumentációt is ide kell felölteni minden héten, ajánlott .md fájlt írni, azt szépen lehet olvasni githubon.

Összesen 9 labor van, egymás utáni heteken, így szerencsére a félév utolsó hetei ettől a tehertől felszabadulnak. Idén (2018. ősz) a jelenlét nem volt kötelező, így beugró sem volt. Az összes labort teljesíteni kell. A feladatok a tárgy git repojának wiki-jében vannak leírva.

Az egész félév során ugyanazt a feladatot kell lekódolni különböző technológiák segítségével, olykor az előző heti állapotból, máskor egy pár héttel ezelőtti állapotból kiindulva. Ehhez a git nagy segítségünkre van. Mi néha új branchet hoztunk létre, de olyan megoldást is hallottam, hogy minden héten egy új mappába készítették el a megoldást a projektmappába, így egyszerűen egy branchen, egymás mellett volt az összes heti megoldás.

Bemutatás

Minden héten még péntek előtt be kell fejezni a laborfeladatot, és egy megbeszélt időpontban bemutatni a laborvezetőnek. Ez egy kb 5 perces találkozó, elmesélitek mit csináltatok, ő kérdezhet, belenézhet a kódba, és ha valami nem tetszik neki, vasárnapig ki kell javítani amit kér. Vasárnapig kell a jegyzőkönyvet (dokumentáció, rövid velős leírást kérnek, hogy ne kelljen sokat olvasniuk) is feltölteni githubra.

Pontozás

Minden héten 10 pont kapható a feladatra, minimum 4 pont szükséges. Kódgenerálás 2020-ban két hétig volt teritéken és dupla pontot ért.

Pótlási lehetőség

Egy labor pótlására van lehetőség félév végén.

Vélemények

2018. ősz, molti

Nagyon munkás tárgy. Minden héten 1-3 éjszakázásunkba került, hogy abszolválni tudjuk a feladatokat. Érzésre ezzel a tárggyal kellett a legtöbbet foglalkozni az összes többi közül, míg le nem ment a 9 labor, tuti volt konstans heti 20 óra benne.

2020. ősz, Traktor

Sok munka van vele, de érdekes. Heti 10-15 óra. Több labortartó tanár van: váltakozó, de alapvetően pozitív tapasztalataim voltak velük. Nehezebb laborok: Akka és kódgenerálás voltak szerintem. Azokra érdemes elöbb ráfeküdni. Érdemes minnél hamarabb bemutatni, látjátok hogy álltok, mert visszajelzések hasznosak. Talán legkevésbé ezt a tárgyat érintette a távoktatás.


1. félév (tavasz)
2. félév (ősz)
3. félév (tavasz)
Egyéb