Kiberfizikai rendszerek

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Kiberfizikai rendszerek
Tárgykód
VIMIMA02
Általános infók
Szak
InfoMsc
Kredit
4
Ajánlott félév
ősz
Keresztfélév
nincs
Tanszék
MIT
Követelmények
Jelenlét
nincs
Minimális munka
1 nagyHF
Vizsga
szóbeli
Elérhetőségek

Általános infók

A tárgy folyamatos változás alatt áll, érezhetően kiforratlan még (2018. ősz).

Követelmények

Házi feladat

Az aláírás feltétele a félév során elkészített nagyházi. Idén az egyik tanszéki hallgató a félév során elkészített egy kiberfizikai rendszert egy napelemből és egy fogyasztóból, a házi feladat ennek a rendszernek valamilyen módon való felokosítása volt. A témát mindenkinek saját magának kellett kitalálnia, de az oktatók igyekeztek segíteni benne.

Feladat volt a kitalált témához szabványos követelményeket írni, majd ezeket a követelményeket megvalósító alkalmazást készíteni RTI DDS segítségével, melyhez az oktatóktól kaptunk licenszt. Az elkészült munkáról dokumentációt is kell írni.

A házi feladatot a félév végén egy 5-10 perces prezentáció keretében be is kellett mutatni az oktatóknak.

Bemutatáshoz és dokumentációba is ajánlott sysml diagrammokat készíteni a házi feladat rendszeréről.

Elméletileg elvárás volt a házi feladatok összeintegrálása egy egységes rendszerré, de erre nem került sor értékelt keretek között.

Lehetőség volt megajánlott jegy szerzésére, ha az alap elváráson túl több aspektust lefedő házi feladatot találtál ki, és valósítottál meg. Ez konkrétabban nem volt specifikálva, így csak félév végén derült ki, megédemli-e a munkád a megajánlott ötöst.

Vizsga

Megfelelelő minőségű házi esetén, ha megajánlott jegyet nem is, de könnyített szóbeli vizsgát lehetett nyerni.

Segédanyagok

2 fős csapatmunka során készített diagrammok a házihoz, draw.io Chrome alkalmazással: google drive link Töltsd le és html fájlként megnyitható, lapozható a fülek között

Vélemények

2018. ősz, molti

Kiforratlan tárgy, félév közben derültek ki vagy módosultak követelmények, míg ez így marad, acélozzátok meg idegeiteket, a teljesítése a következőkből áll: 90% gyomorgörcs azon, hogy lesz ebből aláírás, és vajon azt csináljátok-e a háziban, amit az oktatók elvárnak, majd 10% valódi munka. Végül az oktatók jó hangulatán és szimpátiáján is múlik az értékelés végeredménye. Előadásra ajánlott bejárni, mert professzor úr értékeli, és nem ajánlott, mert nem sok izgalmas dolog történik ott, főként mese.


1. félév (tavasz)
2. félév (ősz)
3. félév (tavasz)
Egyéb