VIKWiki:Új oldal létrehozása

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
  1. Találj ki egy az oldal tartalmát jól leíró címet! (A címből egyértelműen derüljön ki, hogy mi van az oldalon. Bővebben lásd lejjebb.)
  2. A címet írd be a jobb felső sarokban a keresőbe!
  3. A találati lista tetején kattints az oldal létrehozása linkre.

Úgy is létre lehet hozni oldalt, hogy egy meglévőn hivatkozol rá egy linkkel (mintha már létezne), majd a piros linkre kattintva hozhatod létre az oldalt. Ha a kitalált oldal címét beírod a böngészőbe, akkor is fel fogja ajánlani a wiki, hogy hozd létre, ha még nincs.

Névadás

A legfontosabb: Teljes, a wikioldalt jól leíró címet kell adni az oldalnak!

Gondolj arra, hogy a VIK Wikin minden oldal egyenrangú, nincsenek hierarchiák, egymástól elzárt kategóriák, így egy oldal címe kell, hogy annak témáját egyértelműen meghatározza. Ha egy másik oldal aloldalaként hozol létre egy új oldalt, akkor ne olyan címet adj, amit a másik oldalon belül alcímként használnál, hanem egy teljes címet, ami a másik oldal nélkül is jól leírja az új oldalt.

Aloldal elnevezési konvenció: Tárgy neve - Aloldal témája

Jó példák

Rossz példák

  • Tippek a házihoz (kitalált példa) – milyen házihoz? csak akkor lenne jó, ha teljesen általánosan írna tippeket az egyetemi házik megírásához. Jobb lenne: Tippek XY tárgy házijához vagy csak az XY tárgy oldalán egy szakaszt nyitni neki.
  • Ellenőrző kérdések (kitalált példa) – milyen ellenőrző kérdések? a címben benne kéne legyen, hogy mihez tartozó kérdésekről van szó. Jobb lenne: pl. Elektrotechnika ellenőrző kérdések
  • 2. mérés – több tárgy 2. mérésére is vonatkozhatna, de melyikhez tatozik valójában? Jobb lenne: Mérés laboratórium 1. - 2. mérés

Általánosságban ezek azért rossz címek, mert ugyanott több cikk is lehetne, de egy valamiért mégis ki lett emelve.