Mobil és vezeték nélküli hálózatok

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Schranz Ágoston Kristóf (vitalap | szerkesztései) 2015. február 13., 23:13-kor történt szerkesztése után volt.
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Mobil és vezeték nélküli hálózatok
Tárgykód
VIHIMA07
Általános infók
Szak
villany MSc
Kredit
4
Ajánlott félév
1
Tanszék
HIT
Követelmények
Jelenlét
nincs
KisZH
3 db
Házi feladat
1 db
Vizsga
írásbeli
Elérhetőségek


Tantárgy leírása

A tárgy célja, hogy a hallgatókat megismertesse a mobil távközlés leglényegesebb technológiáival, illetve annak lehetőségeivel multimédia átviteli feladatoknál. A mobil technológiákat csak funkcionális egységek, illetve hivatkozható funkciók szintjén tárgyalja, nem megy az egyes funkciók, részleteibe. Ilyen szinten ismerteti a mobil hálózatok megvalósításához szükséges gerinchálózati technológiák alapelemeit és alapfunkcióit is. A multimédia átviteléről szóló rész célja, hogy bemutassa, hogyan támogatják ezt az egyes technológiák. Ezzel kapcsolatosan a következő felmerülő problémákat is hangsúlyosan tárgyaljuk: átviteli követelmények modellezése, számszerűsítése, a követelményeknek megfelelő megoldások tervezése az alkalmazható technológiákhoz illeszkedve.

Tantárgy tematika

Lásd. a tantárgyi adatlapon.

Követelmények és jelenlét

A tárgy 14 előadásból és 7 gyakorlatból áll, előadáson nincs jelenléti ív. A szorgalmi időszakban 3 kisZH-t kell írni, amiből 2-nek sikerülnie kell az aláírás megszerzéséhez. Egy házi feladatot kell elkészíteni, amely egy irodalom kutatásból áll, és csoportosan vagy egyedül is teljesíteni lehet. Egy adott listából lehet választani témákat, amely listát a 2. héten tesznek közzé. Ezt a munkát be kell adni, és kiselőadást kell belőle tartani. Ha ezek mind megvannak akkor még a vizsgaidőszakban írásbeli vizsgát kell tenni a tárgyból.

Pótlások

A kisZH-k nem pótolhatók!!! A házi pótolható különeljárási díj fizetésével, és az előadást is meg kell tartani.

Segédanyagok

A tárgyhonlapról letölthetőek az előadások diái és egyéb segédanyagok.


1. félév (tavasz)
2. félév (ősz)
3. félév (tavasz)
Egyéb