Mérnökinformatikus MSc

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Gyöngyösi Máté (vitalap | szerkesztései) 2024. február 26., 09:20-kor történt szerkesztése után volt. (Gyöngyösi Máté átnevezte a(z) Mérnök informatikus MSc lapot a következő névre: Mérnökinformatikus MSc: Helyesírás javítása)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez


Főspecializációk

A természettudományos alapismereteken belül 4 felsőbb matematika tantárgy jelenik meg mérnökinformatikus MSc képzés kínálatában. Mindegyik specializáció meghatározza, hogy a négy tantárgy közül melyek alapozzák meg leginkább a szakmai programjukat, így a hallgatóknak (kötelező jelleggel) a specializációjukhoz rendelt 2 teljes felsőbb matematika tantárgyat kell felvenniük a mellékelt táblázat szerint.


Szakirány Tavaszi félév Őszi félév
Alkalmazott informatika szakirány (AUT) Rendszeroptimalizálás Alkalmazott algebra és matematikai logika
Mobil és vezetéknélküli hálózatok és szolgáltatások integrációja szakirány (HIT) Rendszeroptimalizálás Sztochasztika I. Sztochasztika II.
Internet architektúra és szolgáltatások szakirány (TMIT) Rendszeroptimalizálás Alkalmazott algebra és matematikai logika
Kritikus rendszerek szakirány (MIT) Rendszeroptimalizálás Alkalmazott algebra és matematikai logika
Vizuális informatika szakirány (IIT) Analízis Alkalmazott algebra és matematikai logika


Mellékspecializációk

A hallgatóknak a főspecializáció mellett a felkínált hét mellékspecializáció egyikét is el kell végezni. A fő- és mellékspecializációk tetszőlegesen párosíthatók.


Közös tantárgyak

A természettudományos alapismereteken belül 5 közös tantárgy jelenik meg mérnökinformatikus MSc képzés kínálatában. Minden mérnökinformatikus mesterhallgatónak a hat közös tantárgyakból hármat kell választania és elvégeznie.

A közös tantárgyak a következők:

Gazdasági és humán ismeretek


Szabadon választható tantárgyak

A szabadon választható tantárgycsoportban a hallgatók ismereteik bővítésére általuk szabadon választott tantárgyakat vesznek fel - minimum 6 kreditpont kiméretben - a Kar, más karok, vagy más egyetemek tantárgyainak kínálatából. A kar által ajánlott szabadon választható tantárgyak kínálata évről évre változik. Lévén ezen tantárgyak célja az ismeretek bővítése, mind az alapképzés és a mesterképzés szabadon választható tantárgyainak listái, mind a különböző szakok hasonló listái átfedhetik egymást. A jelenleg érvényes listák a kar honlapján megtalálhatók (https://www.vik.bme.hu/page/530/), vagy megfelelő szűréssel Neptunban is elérhetők.