Környezeti jog

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


Környezeti jog
Tárgykód
BMEGT42A009
Általános infók
Kredit
2
Tanszék
GTK-KGT
Követelmények
Jelenlét
nem szükséges
Minimális munka
diák átpörgetése
Elérhetőségek


A tárgyról

2006/07 tavaszi féléves információk
 • Az előadásokat leginkább Babai-Belánszky Tamás tartja, Bándi Gyula csak az utolsó kettőt fogja vinni (akkor EU-s dolgokról lesz szó).
 • ZH az utolsó előadás időpontjában lesz, megajánlják a jegyet mindenképp. Ha nem sikerül, akkor vizsgaidőpontban lehet menni vizsgázni, az is írásbeli. A megajánlott jegyeket is ekkor lehet beíratni. Vizsgára mindenképp fel kell jelentkezni.
 • A ZH-n kb. 8 kérdés várható, ebből 5-6 tesztkérdés, a végén pedig 2-3 kifejtős, ide 4-6 mondatos válaszokat várnak.
 • Javítás 1-2 hét, határidő a ZH időpontjában fog elhangzani.
 • ZH-írás két turnusban, A-K 17:15-18:00, többiek utána (ebben annyira nem vagyok biztos).
 • Az előadás látogatása nem kötelező.
 • Ha van érdeklődő, akkor bíróságra is lehet járni nézelődni, megszervezik.
 • Érdemes a korábbi infókkal vigyázni, mert eléggé könnyen változnak ezek a dolgok Magyarországon.
 • Eredmények nem a lifttel szemközti hirdetőn vannak, nem is eggyel odébb (ahol az van kiírva, hogy 29-én lesz eredmény), hanem a következő ajtófélfán, a folyosó bal oldalán.

Jegyzet (2006/07 tavaszi félév)

2007. február 20.

2007. február 27.

2007. március 6.

2007. március 13.

2007. március 20.

2007. március 27.

2007. április 03.


2007. április 10.

 • Lásd az előző órai jegyzet végén.

2007. április 17.

 • Előadó: Dr. Bándi Gyula

2007. április 24.

 • A 2007. április 3-i jegyzet végén.

2007. május 8.

 • Előadó: Dr. Bándi Gyula

Vélemények

Gyík - 2006.09.11.

Nekem tetszett, mert ha ez nincs akkor nem tudom meg pl. hogy házépítés esetén mennyi engedély kell. A másik haszna az volt, hogy ezen ismeretek eredményeképpen sikerült úgy intézkedni, hogy környezetemben található emberre ártalmas környezetszennyezésnek sikerült véget vetni. Ez hasznos oldala volt, egyébként amikor tudtam szívesen bejártam, inkább érdekes mint unalmas volt (számomra).

palacsint, 2007. 09. 14.

Érdekes! Az óra fele körmölés (már ha van kedved jegyzetelni a feltöltött jegyzetek mellett), a másik fele pedig példákból áll. Vannak nagyon érdekes sztorik, ezek egy részét felpakoltam wikire, de azért jobb élőben hallani őket, meg sok ki is maradt. Én szerettem bejárni rá. Tanulni már nem annyira, a Bándi-féle jegyzet eleje kicsit száraz, ezt szerintem érdemesebb saját jegyzetből (vagy wikiről :)) tanulni. Azért arra figyeljetek, hogy elég változékony az anyag, a wiki pár félév múlva nagyon nem lesz aktuális.

Bándi tanár úr előadásain EU-s dolgokról van szó, ez viszont elég jól benne van a jegyzet végében. Bár erre nem kaptunk kérdést a ZH-n, a tesztjellegűek sokkal több pontot értek, mint a kifejtősek. Kifejtősnél elég részterületekre vonatkozott a kérdés, a tesztesek meg kétszeri olvasás után teljesíthetőek voltak... (mondom ezt én, aki begépelte a jegyzetet, de majd valaki úgyis megerősít).

Utolsó héten van ZH, megajánlják a jegyet. Az anyagról itt nem akarok nagyon rizsázni, nézzétek meg a begépelt jegyzetet.

-- Peti - 2006.09.11. -- palacsint - 2007.02.13.

Boka, 2015

A tárgyat 2015-ben, tavasszal vettem fel, idén két külsős előadó vitte a tárgyat, Gajdics Ágnes és Szilágyi Szilvia. Két darab feleletválasztós ZH-t kell megírni a félév folyamán, mindkettőben van öt kérdés, mindegyik kérdésnél öt lehetőség közül kettőt kell megjelölni. Tippelgetéssel is simán át lehet menni, különösebben nagy szigor sincs ZH írás közben, én a diákat előtte azért átfutottam. Arra az egyre érdemes figyelni, hogy több turnus van, így ha gyorsan le akarsz lépni, érdemes a megadott időpont előtt odaérni. Röviden összefoglalva eléggé ingyen van a két kredit, ami a tárgyért jár, ha éppen nem tudsz semmi értelmeset felvenni, vagy kreditszűkében vagy, érdemes felvenni.