Szigetelési rendszerek laboratórium

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Szigetelési rendszerek laboratórium
Tárgykód
VIVEAC08
Általános infók
Szak
villany
Kredit
4
Ajánlott félév
6
Tanszék
VET
Követelmények
Elérhetőségek
Levlista
vet-bsc@sch.bme.hu


← Vissza az előző oldalra – BSc Fenntartható villamos energetika specializáció

Célkitűzés

A tantárgy célkitűzése a gyakorlati alkalmazóképesség fejlesztése, a fizikai összefüggések és a számítási modellek összhangjának megértése, elméleti ismeretek elmélyítése. A villamosenergia hálózatban alkalmazott kapcsolókészülékek működtetésekor a kapcsolókészülékek és a hálózatok között fellépő kölcsönhatások valamint a kapcsolási ívek tulajdonságainak laboratóriumi vizsgálata, a mérési és számítási eredmények összehasonlításával. A hallgatók a gyakorlatban is megismerkednek a különféle villamos gépekkel, hajtásokkal, azok működésével. A laboratórium kiegészítő módon támogatja a szakirány elméleti tantárgyait.

Követelmények

  • Laborfoglalkozások: Az elvégzett mérések során a hallgatók mérésenként egy részosztályzatot kapnak (feleletek, mérési szereplés, jegyzőkönyv alapján). A félév-végi aláírás megszerzésének feltétele, minden mérési gyakorlat legalább elégséges szintű teljesítése. A félévközi jegy az egyes mérési gyakorlatokra adott osztályzatok átlagának kerekítéséből kerül kiszámításra.
  • A félév végén nincs összesítő számonkérés a laborok anyagából!

Laborgyakorlatok

Segédanyagok

Tippek

A félév során minden labor beugróval kezdődik, ám a legtöbb oktató mind a kérdések kiadásánál, mind azok javításánál hallgató barát szokott lenni. Mindezek ellenére érdemes megfelelően felkészülni a laborokra.


Közös tárgyak
Ágazati tárgyak
Specializáció laborok