Aspektus- és objektum-orientált modellek Java-ban

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


A tárgyról

A tárgyat Paller Gábor a Nokiától, és Kovács Gábor egy doktorandusz tartja. Főbb témák a JAVA-val használható különböző technológiák(alkalmazás+applet+midlet+rmi+corba+szervlet+jsp+ejb), valamint az Aspektus orientált programozás(AspectJ+JBossAOP).

A félév során előadások, és 7 labor volt. A laborokon az előadások anyagára néztünk egyszerűbb példákat. Laborokon önnálló feladat megoldás van (ezeket Kovács Gábor tartja), amennyiben valami nem tiszta, nyugodtan lehetet kérdezni max nem válaszolt.:) Egyáltalán nem voltak nehéz feladatok a laborokon, a fura viszont az volt hogy mindíg fejlesztőrendszer nélkül csináltunk mindent(Linux alatt), még az EJB-ket is.

Laborokon a következők témák voltak (+amire kb. még emléxem):

  1. Java alkalmazás: Valami egyszerűbb adatszerkezet implementálása (asszem: bináris fa)+JVM tanulmányozása+szálak
  2. Applet+Security: Itt a Security-n volt inkább a hangsúly(kulcsgenerálás+Permissionok stb...)
  3. J2ME: Egy sima számológép megvalósítása mobilra
  4. Szevlet+JSP: Egyszerű űrlapos szervlet,jsp + web.xml állítgatása, JBOSS alatt
  5. EJB: Egy SessionBean készítése alkalmazáshoz és szervlethez, JBOSS alatt
  6. AspectJ 1.: AspectJ alap dolgok
  7. AspectJ 2.: AspectJ advanced

A tárgy elvégzéséhez jó, ha már láttál Javat, de az első 2-3 héten az alapokat úgy is átismétlik. A honlapon van fennt jegyzet, úgyhogy jegyzetelni sem érdemes nagyon.

Házi nincs, zh nincs, csak vizsga van ami szóbeli az előadás anyagból. A laborokra érdemes bejárni, de az sem számít sehova. Szóval, ha bejársz ea-kra akkor max. 1-2 nap tanulással megvan az 5ös. (Rosszabb nem nagyon volt)

A tárgyat annak érdemes felvennie: Aki szeretne megismerni a Java-val használható különböző technológiák alapjaival, mert azokat jól meg lehet belölle érteni. Összetettebb dolgokba sehol sem mentünk bele(talán csak az AspectJ-nél). Ja, és csak a tavaszi félévben indul.

BB


%META:FORM{name="ValaszthatoForm"}% %META:FIELD{name="Trgy" title="Tárgy" value="Aspektus- és objektum-orientált modellek Java-ban"}% %META:FIELD{name="Trgykd" title="Tárgykód" value="VITT9023"}% %META:FIELD{name="Tanszk" title="Tanszék" value="TMIT"}% %META:FIELD{name="Elad" title="Előadó" value=""}% %META:FIELD{name="Kreditszm" title="Kreditszám" value="5"}% %META:FIELD{name="raszm" title="Óraszám" value="4"}% %META:FIELD{name="Flv" title="Félév" value="tavaszi"}% %META:FIELD{name="Terlet" title="Terület" value="Programozás"}% %META:FIELD{name="raijelenlt" title="Órai jelenlét" value="nem kötelező"}% %META:FIELD{name="Jegy" title="Jegy" value="vizsga "}% %META:FIELD{name="Elvrtmin.munka" title="Elvárt min. munka" value=""}% %META:FIELD{name="Minimumrajrjegy" title="Minimumra járó jegy" value=""}% %META:FIELD{name="Elvrtmax.munka" title="Elvárt max. munka" value=""}% %META:FIELD{name="Munkrajrjegy" title="Munkára járó jegy" value=""}%