Java-technológia

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Java-technológia
Tárgykód
VIHIJV37
Általános infók
Kredit
4
Tanszék
HIT
Követelmények
Házi feladat
1 db
Vizsga
írásbeli
Elérhetőségek


Kedvcsináló

palacsint, 2007. 01. 15.

Tetszett a tárgy, érdekes újdonságok derültek ki (talán azért is, mert korábban egyáltalán nem találkoztam Javával). A weblapon kb. minden fent van, ami meg nem, azt felraktam wikire :-) ZH nincs, a házit kell bemutatni legkésőbb a vizsga előtti munkanap délig, illetve a specifikációját leadni a szorgalmi időszak végéig.

A házi kicsit melós, főleg a kötelező elemek miatt, de ha választasz bele pluszban RMI-t, Properties-t, XML-t, szálakat, JDBC-t, akkor a vizsga nagyfeladatával biztos nem lesz gondod, általában ezek szoktak előkerülni.

Vizsgán egy korábbi RMI-s feladatot kaptam, de így is kellett rá az a 120 perc, épp időre fejeztem be. Érdemes gyakorlásképp egy korábbi vizsgafeladatot megoldani csak javadoc használatával. Az vizsgán használható doksi nem túl bő, pont az van benne ami kell. Nekünk 50 osztály és interfész, valamint 10-12 csomag lehetett összesen. A korábbi feladatok megoldásait mindenképp érdemes alaposan átnézni, és megpróbálni memorizálni a különféle API-k használatának főbb lépéseit.

Az első két feladat mindig új szokott lenni, érdemes minden korábbit végigoldani, és a nem várt eredmények miértjének utánanézni. Az elmélet a fóliákból tanulható, de vannak olyan témakörök, amik nem szoktak előkerülni (J2EE, J2ME, Ant, Sound, Beans, Localization, Design Patterns talán), de sosem lehet tudni.

Félév közben említették egyszer, hogy talán lehet szóban javítani jobb jegyért, és akkor előkerülhet mondjuk a Design Patterns, de ilyenre nem volt szükségem.

Nekünk a vizsgán használható doksi a http://octopus.hit.bme.hu/java-vizsga/ címen volt elérhető, nem tudom meddig fog élni a link.

palacsint, 2008. 01. 21.

A vizsgakérdéseket egyébként azért is érdemes jól bevágni, mert állásinterjún is szoktak ilyeneket kérdezni.

Möll, 2009. június

Az oktatók által készített jegyzetekből jó sok van és elég hasznosak. Be nem jártam, de a slide-okból nagyon sokat lehet okosodni.
Házit meg kell csinálni, a követelményeknek megfelelően, javadoc, kötelező elemek, választható elemek, stb., ahogy le van írva, ez a melósabb része.
A vizsgához pedig az előző vizsgákat átnézni, amikből amúgy szintén sokat lehet tanulni.
Kreditekhez, tudáshoz egyaránt hasznos tárgy.

-- palacsint - 2007.01.15. -- esoxmoller - 2009.06.25.

A tárgyról

  • Mottó: Ez csak egy pár sor, de a java csak most jön!
  • Házi feladat

Vizsga

Ponthatárok: 40, 55, 70, 85.