„Szerkesztővita:Hryghr” változatai közötti eltérés

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
39. sor: 39. sor:
 
:Ami a csoportosítást illeti, az egyszerűség kedvéért maradtam csak az eredetinél, de valóban jobb lenne egy értelmesebb kategorizálás.
 
:Ami a csoportosítást illeti, az egyszerűség kedvéért maradtam csak az eredetinél, de valóban jobb lenne egy értelmesebb kategorizálás.
 
:üdv, [[szerkesztő:Hryghr|s.á.]]<sup>[[Szerkesztővita:Hryghr|vita]]</sup> 2013. február 7., 10:58 (CET)
 
:üdv, [[szerkesztő:Hryghr|s.á.]]<sup>[[Szerkesztővita:Hryghr|vita]]</sup> 2013. február 7., 10:58 (CET)
 +
 +
::Akkor szerintem iratkozz fel a wiki@sch.bme.hu listára :P és akkor ott is meg kéne osztani ezt a kategorizálós ötletet. Aztán következő lépésben vagy az eredeti helyen (bal oldalsáv, [[Szabválok]] link) kéne ezt megoldani + kialakítani valami ésszerű kategorizálást. De mindenképpen valami tömegesebb helyre kell ezt terelni, mert ketten nem bírnánk ekkora melóval :P Már az is elég ha csak a szerkesztők megcsinálják mindenki ki-ki azt az oldalt amit már hallgatott. Most írok az ötletládába is egy rovatot erről, de akkor iratkozz fel a levlistára és akkor ott is írhatnál egy pár sort erről. Minél többen ötletelünk rajta annál jobb lesz és annál hamarabb meg is valósul ;) amúgy én tegnap csak annyit csináltam hogy választható kategóriából töröltem a nem releváns oldalakat + átneveztem az ÖSSZES lapot valami értelmes címűre + ott a főoldalon kicseréltem a linkeket direkt linkekre, hogy ne legyenek fölösleges átirányítások. (De sajnos az aloldalaknál maradt még pár dupla átirányítás, de az elv nemsokára megoldódik). Üdv: [[Szerkesztő:David14|ED]] ([[Szerkesztővita:David14|vita]]) 2013. február 7., 14:16 (CET)

A lap 2013. február 7., 15:16-kori változata

Matek A1

Szia!

Szerintem fölösleges 10-15 éves vizsgasorokat felrakni az A1 oldalához. Egyrészt nem is biztos hogy pontosan ugyanaz volt az anyag akkor, másrészt szerintem nincs az az ember aki 10-15 max 20-nál több vizsgasort megnézne. Szóval szerintem csak fölösleges elnyújtja az oldalt, ha fel van töltve 50 vizsgasor. Szerintem az lenne a legcélravezetőbb, ha csak a 2006 utáni vizsgákat tennéd fel ide a wikire (az is bőven 20 vizsgasor legalább) és linkelnéd Dr. Serény György honlapját, mivel ott megtalálható az ÖSSZES ősrégi vizsgasor megoldókulccsal együtt. És akkor nem lenne "teleszemetelve" az oldal ősrégi vizsgákkal, hanem csak a viszonylag aktuálisabbak lennének fent. Ha meg mégis lenne olyan elvetemült, akinek 20 vizsgasor nem elég, akkor az megtalálná a linkelt honlapon a TELJES gyűjteményt. Vélemény?

Üdv: ED

Szerintem nem baj, ha itt vannak a régi sorok is. Ha valaki nagyon sokat szeretne gyakorolni, akkor itt megtalálja őket, s ki tudja meddig lesznek fenn a honlapon a régi anyagok... Én felraktam mindent az Analízis I.-hez, főleg azért, mert ezek az anyagok sehol sem voltak fenn, csak az ősi InfoSite-os zipekben. Ha nagyon elnyújtja az oldalt, akkor csináljatok szerintem egy aloldalt "Matek A1 2006 előtti anyagok" néven.

--Szedjani (vita) 2013. január 28., 18:38 (CET)

Amit Szedjani mond az talán tényleg a legjobb kompromisszum. Fogjuk és beletesszük a 6-7 évnél idősebb anyagok linkjeit egy alolba, és akkor a főoldalt nem nyújtja teljesen szét. Ha meg mégis van valaki olyan hardcore, hogy nem elég neki annyi vizsgasor, ami alapból kint van, akkor az is talál magának bőven anyagot a szóbanforgó aloldalon :D Aztán max évente csúszóablakosan lehet a linkeket pakolni erre az aloldalra és akkor a főoldalon mindig csak az utolsó 5-6 év anyaga lenne. - ED

Üdv! Az a helyzet, hogy azok a régi vizsgák mind Serény-félék, így sokkal jobban tükrözik a jelenlegi vizsgák jellegét, menetét, mint pl a Ky-féle 2006. körüliek. Ráadásul ez a csomag, amit ma felraktam, sokkal kevésbé hiányos, mint sok újabb év anyaga. Tantervileg nem sokat változhatott az A1 azért. Gondolkodtam azon, hogy esetleg két (három?) oszlopba elosztva tényleg jobb lenne, de még nem jöttem rá, ezt hogy lehetne megvalósítani.
Persze azt is lehet, hogy aloldalt csinálunk nekik, de szerintem először legyen kész minden tárgyi oldal, aztán ráérünk ezzel foglalkozni :)
üdv, s.á.vita 2013. január 28., 23:33 (CET)
Eszembe jutott valami, ami talán még jobb lenne: ugye a Wikipédia is ismeri a nyitható-csukható boxok fogalmát. Lehetne esetleg pl. 5 évenként egy ilyen boxba rakni a dolgokat, amiből default csak a legfrisebb lenne nyitva. Mit gondoltok? s.á.vita 2013. január 30., 18:07 (CET)
Rengeted add-on telepíthető a wikipediához. Ez - mivel még nem láttam az oldalon - valószínűleg nincs telepítve, hiszen nem volt rá igény. Beszélhetünk róla, de szerintem felesleges, csak elbonyolítja a szintaktikát. Nem csak az oldalnak kell praktikusnak és szépnek lennie, a kódnak is könnyen érthetőnek, áttekinthetőnek kell lennie, s egy kezdő wiki szerkesztő nem tudná (ahogy én sem), hogy kell hozzá nyúlni a dobozhoz, s ezért talán nem töltene fel egy-egy új anyagot. (Ui. ED-nek: a "~~~~" kóddal pár leütéssel varázsolhatsz aláírást a válaszod végére, s ebben benne lesz a szerkesztői oldalad, vitaoldalad linkje, s a dátum, mint nekünk.) --Szedjani (vita) 2013. január 30., 18:47 (CET)
Ha lenne egy box-sablon, akkor csak a sablon kódja lenne bonyolult, a használata pedig kb. annyira nehéz, mint egy infoboxé. Ha szerkeszteni szeretnél, egy minimális utánajárás mindenképpen szükséges, ez nem bonyolítaná a helyzetet véleményem szerint. s.á.vita 2013. január 30., 19:33 (CET)
Igaz.--Szedjani (vita) 2013. január 31., 21:03 (CET)

Szabvál kategorizálás

Üdv!

Láttam hogy belekezdtél egy kis szabvál kategorizálásba. Egy kérdés: A linkeket amiket átmásoltál már az új nevek/linkek alapján csináltad? mármint miután én befejeztem az átnevezgetést meg a linkcseréket és írtam a listára? Csak azért, hogy nehogy interferencia legyen :D Amúgy szerintem ez nagyon pöpec ötlet, DE ezt wiki listán is ki kéne hirdetni, meg valami kezdőlapról elérhető helyre kéne tenni, hogy lehetőleg minél előbb meg legyenek legalább a közkedveltebb szabválok oldali csinálva + ki tudjuk válogatni azokat amik már nem is léteznek :D Valamint javaslok egy átfogóbb kategorizálást, amit már Szedjani is felvetett a listán. Tehát lenne pl: "Szakmai" "Érdekesség" "Ingyenkredit" meg még max 1-2 kategória és akkor szépen ezekbe csoportosítani a tárgyakat. Mert szerintem ez találóbb csoprotosítás lenne mint az eredeti "közismereti" meg mittomén milyen csoportok :D Aztán akkor létrehoznánk az oldalon ezt a 3-4 kupacot, és minden kupacban lenne három alszakasz - Kész, Semmi, Létezik de még üres - Aztán szép lassan kitöltögetnék, amihez meg nem nyúlnak mondjuk 1 év után se azokat meg töröljük. Vélemény? ED (vita) 2013. február 7., 02:44 (CET)

Szia!
Tegnap este, a Valaszthato kategóriában lévő oldalak alapján végeztem el a listázást, tehát szerintem már az átnevezések után, úgyhogy ezzel nem lesz gond :) Azt nem is tudtam, hogy van lista, csak itt, a friss változtatásoknál láttam, hogy megcsináltad. Én benne vagyok a népszerűsítésben, de ehhez valami adminabb ember véleményét is szívesen meghallgatnám.
Ami a csoportosítást illeti, az egyszerűség kedvéért maradtam csak az eredetinél, de valóban jobb lenne egy értelmesebb kategorizálás.
üdv, s.á.vita 2013. február 7., 10:58 (CET)
Akkor szerintem iratkozz fel a wiki@sch.bme.hu listára :P és akkor ott is meg kéne osztani ezt a kategorizálós ötletet. Aztán következő lépésben vagy az eredeti helyen (bal oldalsáv, Szabválok link) kéne ezt megoldani + kialakítani valami ésszerű kategorizálást. De mindenképpen valami tömegesebb helyre kell ezt terelni, mert ketten nem bírnánk ekkora melóval :P Már az is elég ha csak a szerkesztők megcsinálják mindenki ki-ki azt az oldalt amit már hallgatott. Most írok az ötletládába is egy rovatot erről, de akkor iratkozz fel a levlistára és akkor ott is írhatnál egy pár sort erről. Minél többen ötletelünk rajta annál jobb lesz és annál hamarabb meg is valósul ;) amúgy én tegnap csak annyit csináltam hogy választható kategóriából töröltem a nem releváns oldalakat + átneveztem az ÖSSZES lapot valami értelmes címűre + ott a főoldalon kicseréltem a linkeket direkt linkekre, hogy ne legyenek fölösleges átirányítások. (De sajnos az aloldalaknál maradt még pár dupla átirányítás, de az elv nemsokára megoldódik). Üdv: ED (vita) 2013. február 7., 14:16 (CET)