Programozható irányítóberendezések és szenzorrendszerek

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Gyenes Zoltán Bálint (vitalap | szerkesztései) 2016. június 8., 19:12-kor történt szerkesztése után volt. (→‎Vizsga)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Programozható
irányítóberendezések
és szenzorrendszerek
Tárgykód
VIIIA349
Általános infók
Szak
villany szak
Kredit
4
Ajánlott félév
6
Keresztfélév
nincs
Tanszék
IIT
Követelmények
KisZH
nincs
NagyZH
1 db
Házi feladat
nincs
Vizsga
írásbeli
Elérhetőségek


A tantárgy célja a beágyazott irányító rendszerekben és az ipari irányítástechnikában alkalmazott programozható irányítóberendezések, valamint a hozzájuk kapcsolódó érzékelő és beavatkozó rendszerek főbb jellemzőinek bemutatása, továbbá a fejlesztésükhöz, alkalmazástechnikájukhoz és üzemeltetésükhöz szükséges legfontosabb ismeretek átadása.

← Vissza az előző oldalra – BSC Beágyazott és irányító rendszerek szakirány

Követelmények

  • NagyZH: A szorgalmi időszakban 1 nagyzárthelyit kell legalább elégségesre teljesíteni. Két pótlási lehetőség van. A zárthelyi 40 pont, melyből 16 pontot kell elérni az aláírás megszerzéséhez, innen 6 pontonként változnak az osztályzatok. A zárthelyi pontszáma beleszámít a végső jegybe is, érdemes jóra megírni.
  • Vizsga: A tárgy írásbeli vizsgával zárul, melyen 60 pontot lehet maximum elérni, minimum 24 pont szükséges az elégségeshez. A végső osztályzat a zh és vizsga összpontszámából áll össze a standard 40-55-70-85-ös ponthatárok alapján.
  • Megajánlott jegy: 2015-től nincs megajánlott jegy a tárgyból! A következő információk elavultak: A tárgyból megajánlott jegy szerezhető. Amennyiben a nagyzárthelyin az egyik részt legalább négyesre, azaz minimum 35 pontosra teljesíti valaki, úgy ez a pontszám átvihető a vizsgára és kiváltható ennak a résznek a megírása. Ha valaki minkét részből átviszi a pontszámát, úgy vizsga nélkül, automatikusan megkapja az összpontszámának megfelelő jó, vagy jeles érdemjegyet. Fontos, hogy a pótZH-n, illetve a pótpótZH-n elért pontszám alapján is lehet megajánlott jegyet szerezni.

Segédanyagok

Zárthelyik, vizsgák

ZH

Vizsga

A tárgyat új előadó tartja, innentől találhatóak meg az új típusú vizsgák


Közös tárgyak
Szakirány laborok