Kir-Dev

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Kir-Dev
Nyitás vagy gyűlés
Gyakoriság
hetente
Időpont
csütörtök 19:00
Hely
SCH 1319
Általános infók
Alapítás
2001
Körvezető
Reszort
Elérhetőségek
Levlista
kir-dev@sch.bme.hu

Kir-Dev

Kir-dev new.jpg

Rólunk:

A Kollégiumi Információs Rendszer Fejlesztői és Üzemeltetői – röviden Kir-Dev – a BME VIK hallgatóiból álló webfejlesztő csapat. Maga a kör 2001-ben alakult, 2009 óta a Simonyi Károly Szakkollégium része. Alakulásunk óta foglalkozunk különféle webes technológiák alkalmazásával és oktatásával, valamint fejlesztünk és üzemeltetünk a kollégiumi közösség számára hasznos webes alkalmazásokat.

Mivel foglalkozunk?

Fő feladatunk a Profilok és Körök – röviden PéK, korábbi nevén Villanykari Információs Rendszer – folyamatos fejlesztése és karbantartása. Ez a rendszer már több generációt is megélt az aktív körtagoknak köszönhetően. Sok változáson ment át az idő múlásával. Jelenleg ezen az alkalmazáson keresztül folyik a kar közösségi pontozása. A felhasználók száma eléri a 30000-et és több mint 20 évre visszamenőleg tartalmaz információkat a kar közösségi életéről. A kör által készített minden alkalmazás nyílt forráskódú, ez a fejlesztőeszközeink kiválasztásánál is fő szempont. A leggyakrabban használt technológiáink közé tartozik a Node.js + TypeScript, a Ruby on Rails és a SpringBoot + Kotlin, illetve mostanában beletekintünk a Reactbe is. Találkozhattatok már munkáinkkal a SCH-Pincéren, a TanulóSCH-n, a Vikoverflow-n, vagy a Schörpong oldalán.

Mivel kereshettek?

Ha észrevételeitek / ötleteitek vannak, vagy csak be szeretnétek csatlakozni a PéK és további projektjeink fejlesztésébe. Ha hibajegyet szeretnétek feladni, keressetek minket levlistánkon, esetleg nézzetek be a GitHubos repóinkba. Nézzetek fel blogunkra további érdekességekért.

Hogyan csatlakozhatok?

Csupán vedd fel a kapcsolatot velünk, akármikor szabad csatlakozni! Tavasszal viszont lehetőségetek van részt venni tanfolyamainkon, amivel útközben be is csatlakozhattok projektjeinkbe.

Egyéb hivatkozások

Kir-Dev - Alkalmazásaink
Kir-Dev - Blogposztjaink