Villanykari Információs Rendszer

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Villanykari Információs Rendszer egy, a Kir-Dev által fejlesztett rendszer, amelyet 2015-ben a Profilok és Körök váltott le. A rendszer számtalan különböző szolgáltatást nyújtott a villanykari hallgatók számára.

Fontosabb szolgáltatások

VIR SSO Account

Az AuthSCH indítása előtti rendszer az egységes felhasználókezelés megvalósítására, 2008 és 2014 között működött. Fejlesztését és üzemeltetését a Kir-Dev végezte.

VIR Profil

A hallgatók profiljai, a Villanykar “telefonkönyve”. Ha nem emlékszel valaki e-mail címére, vagy telefonszámára, esetleg átugranál hozzá, de nem tudod pontosan melyik kollégiumi szobában is lakik használd a keresés funkciót. Tölts fel magadról minél több információt, hogy könnyen elérjenek a többiek!

Weboldal: https://profile.sch.bme.hu/

VIR Körök

A hallgatók közösségi tevékenységét számon tartó oldal. Itt követheted nyomon a körök, és a körök tagjainak tevékenységét. A közösségi pontok, és a kollégiumi belépő igények leadása, és elbírálása is ezen a rendszeren keresztül folyik. Ezen kívül a SVIE tagságok, és a SVIE Választmány adminisztrálása is itt történik.

Weboldal: https://korok.sch.bme.hu/

VIR News

A Villanykari hírek gyűjtőhelye. Megtalálható rajta a legújabb TVSZ módosításoktól a legközelebbi bulikig minden információ. Archívumában több ezer hír között kereshetsz, egészen 2001-től kezdődően. Belépés után te is küldhetsz be hírt!

Weboldal: http://news.sch.bme.hu/

Printer.sch

Egy saját fejlesztésű asztali program figyeli a megadott nyomtatók aktivitását, majd az információkat továbbküldi egy webalkalmazásnak. A webalkalmazás közzé teszi a kollégiumokban éppen elérhető nyomtatókat, hogy mindig tudd hol nyomtathatsz.

Weboldal: http://printer.sch.bme.hu/

VIR NavBar

A NavBar egy vékony menüsor a weboldalak tetején. Ezt bárki egyszerűen beillesztheti a weboldalába, és tetszése szerint testre-szabhatja. A menüsor a fontosabb villanykari alkalmazásokat tartalmazza, illetve számos egyéb funkciót biztosít: be/kijelentkezés, sugó, support.sch támogatás, helyi menü,…stb. A NavBar célja a felhasználók navigációjának megkönnyítése, és az SSO-s oldalak összekötése.

Weboldal: https://idp.sch.bme.hu/navbar/

Levlisták

A levelező listák fontos része a közösségi életnek. Nem csak az évfolyamoknak, a tárgyaknak, de a köröknek, és még a qpa csapatoknak is van levlistájuk. Ezen az oldalon tudsz keresni a listák között, feliratkozni rájuk, és böngészni az archívumot.

Weboldal: https://lists.sch.bme.hu/

VIKWiki

A wiki A villanykaros hallgatói tudásbázis: lapok gyűjteménye, melyeket mindenki szabadon módosíthat, bővíthet a böngészőjén keresztül. Hasznos információkat találhatsz meg rajta a képzésről, a tantárgyakról, a kollégiumokról, és minden másról, amely kapcsolódik az egyetemi élethez.

Weboldal: http://wiki.sch.bme.hu/

Konzi Site

Az oldal arra szolgál, hogy segítse a Villanykaros hallgatókat, hogy találjanak embert, aki tart nekik konzultációt a kérdéses tantárgyból.

Weboldal: http://konzultacio.sch.bme.hu/

Történelem

Bővebben...
A "PéK jelene és jövője" blogposzt-sorozat a Kir-Dev blogján

Források