A UNIX rendszer felhasználói és fejlesztői felülete

A VIK Wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen (vitalap) 2012. október 22., 13:47-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „{{GlobalTemplate|Valaszthato|UnixRendszer}} ==A tárgyról== * Adatlap: https://www.vik.bme.hu/kepzes/targyak/VIFO9376/ ==Jocó, 2008. 06. 02.== A házit érdemes i…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


A tárgyról

Jocó, 2008. 06. 02.

A házit érdemes idejében elfogadtatni, hogy ne csússzatok ki az időből. A ZH viszonylag könnyű, ha felkészül rá az ember, jól körbehatárolt, hogy mi az anyag (írj scriptet, mitírki script, általános kérdések; Unix kézikönyvet, szükséges referenciát kap mindenki, szóval még a parancsok paramétereit se kell bemagolni). A lenti formon látható nem kötelező jelenlétet, a tárgyi adatlapot, meg a neptunban az órarendi termet ne vegyétek készpénznek. Minimum az elején be kell menni és egyeztetni tanárúrral a követelményekről. Ha érdekelnek a Unix rendszerek rendszergazdai szempontból, akkor mindenképpen ajánlom ezt a tárgyat.

Laci, 2007. 02. 18., @info2003

Elmesélte a Linux rövid történetét, beszélt a tárgykövetelményekről (zh + házi), arról, hogy 4-estől felfelé zh jegy megajánlott vizsgajegy, és a végén mutogatta azokat a slideokat, amiket anno labIIből. Unix védelmi rendszeréig jutottunk, alapvetően bemelegítő óra volt.


-- palacsint - 2007.02.23.

%META:FORM{name="ValaszthatoForm"}% %META:FIELD{name="Trgy" title="Tárgy" value="A UNIX rendszer felhasználói és fejlesztői felülete"}% %META:FIELD{name="Trgykd" title="Tárgykód" value="VIFO9376"}% %META:FIELD{name="Tanszk" title="Tanszék" value="IIT"}% %META:FIELD{name="Elad" title="Előadó" value="Dr. Szeberényi Imre"}% %META:FIELD{name="Kreditszm" title="Kreditszám" value="5"}% %META:FIELD{name="raszm" title="Óraszám" value="4"}% %META:FIELD{name="Flv" title="Félév" value="őszi, tavaszi"}% %META:FIELD{name="Terlet" title="Terület" value="Rendszergazdai ismeretek"}% %META:FIELD{name="raijelenlt" title="Órai jelenlét" value="nem kötelező"}% %META:FIELD{name="Jegy" title="Jegy" value="zh , nagy házi "}% %META:FIELD{name="Elvrtmin.munka" title="Elvárt min. munka" value=""}% %META:FIELD{name="Minimumrajrjegy" title="Minimumra járó jegy" value=""}% %META:FIELD{name="Elvrtmax.munka" title="Elvárt max. munka" value=""}% %META:FIELD{name="Munkrajrjegy" title="Munkára járó jegy" value=""}%