A UNIX rendszer felhasználói és fejlesztői felülete

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
A UNIX rendszer felhasználói
és fejlesztői felülete
Tárgykód
VIIIJV76
Általános infók
Kredit
4
Tanszék
IIT
Követelmények
Jelenlét
nem kötelező
KisZH
4 db
NagyZH
1 db
Házi feladat
1 db
Vizsga
írásbeli és szóbeli
(házi bemutatás)
Elérhetőségek


Vélemények

Böbe, 2014

A 2008-as infók lényegében érvényesek. A kiszh-k esetén szokott lenni pl. jogosultságos feladat, amit könnyű benézni. Kiszh-n nem lehetett segédanyagot használni. Az első két kiszh az addigi anyagból (bash stb.) volt, a harmadik előtt a grafikus környezetről volt szó, de akkor is az első két kiszh anyagából voltak a kérdések. A sebesség nekem előismeretek nélkül gyors lett volna, de talán a bsc-s órákon előkerülő linuxmennyiség is elég. Frigó Erzsébet (vita) 2014. szeptember 11., 19:31 (UTC)

Jocó, 2008. 06. 02.

A házit érdemes idejében elfogadtatni, hogy ne csússzatok ki az időből. A ZH viszonylag könnyű, ha felkészül rá az ember, jól körbehatárolt, hogy mi az anyag (írj scriptet, mitírki script, általános kérdések; Unix kézikönyvet, szükséges referenciát kap mindenki, szóval még a parancsok paramétereit se kell bemagolni). A lenti formon látható nem kötelező jelenlétet, a tárgyi adatlapot, meg a neptunban az órarendi termet ne vegyétek készpénznek. Minimum az elején be kell menni és egyeztetni tanárúrral a követelményekről. Ha érdekelnek a Unix rendszerek rendszergazdai szempontból, akkor mindenképpen ajánlom ezt a tárgyat.

Laci, 2007. 02. 18., @info2003

Elmesélte a Linux rövid történetét, beszélt a tárgykövetelményekről (zh + házi), arról, hogy 4-estől felfelé zh jegy megajánlott vizsgajegy, és a végén mutogatta azokat a slideokat, amiket anno labIIből. Unix védelmi rendszeréig jutottunk, alapvetően bemelegítő óra volt.

-- palacsint - 2007.02.23.