VIK Szakestély

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Villanykari Szakestély
Nyitás vagy gyűlés
Gyakoriság
félévente 2
Időpont
általában csütörtök vagy péntek
Hely
Földszinti Nagyterem
Általános infók
Alapítás
2001
Körvezető
Reszort
Bulis reszort
Elérhetőségek
Levlista
vik-szakest
Hiba a bélyegkép létrehozásakor: Nem lehet a bélyegképet a célhelyre menteni
@sch.bme.hu

Cél, Tevékenység

A kör a selmeci diákhagyományok és a Miskolci Egyetem Szakestélyei alapján (azokhoz csak hasonló, de velük nem megegyező) Szakestélyeket és Szakesteket szervez. Ezek célja, hogy félévente két alkalommal összeüljenek a baráti társaságok, és egy meghatározott program szerint különböző vicces előadásokat hallgathassunk meg tanárainktól, mindeközben sört/fröccsöt és zsíroskenyeret fogyasszunk, illetve a Szakestes nótákat énekeljük. Az általában októberben megrendezett Korsóavató Szakestély célja, hogy a gólyák előadása alapján kiderüljön, hogy érdemes-e az évfolyam arra, hogy felavassák Szakestes korsóikat. Másik nagyobb volumenű Szakestélyünk a Gyűrűavató Szakestély volt, ezen a végzett hallgatók avathatták fel a Villanykaros Gyűrűjüket. A Gyűrűavató Szakestélyek újra-bevezetése jelenleg is folyamatban van. Ezen komolyabb hangvételű Szakestélyek mellett szoktunk kisebb, lazább Szakesteket is tartani, a félév elején Gatyábarázót, a szorgalmi időszak végén pedig Búfelejtő Szakesteket. Ezeknek a célja pusztán a szórakoztatás.


Történet

A kör 2001-ben alakult. Az alapítóknak a célja egy, a miskolcihoz hasonló rendszer kialakítása volt, amely a gólyákkal való foglalkozást helyezi előtérbe, tehát lényegében a seniorgárdához hasonló dolgot akartak létrehozni. Ez a része nem teljesen valósult meg, viszont egy egyedi hagyományt sikerült teremteniük. 2001 és 2008 között évente 2-3 Szakestélyt tartottunk, ekkor még az osztatlan képzés jó alapot szolgált arra, hogy az évfolyamok közösen avassanak korsót, szalagot, gyűrűt. Az osztatlan képzés (és így az évfolyamok) megszűnésével ezek a hagyományok sajnos kikoptak, lecsökkent az érdeklődés a szalag- és gyűrűavatásra.

Jelentkezés

A körbe alapvetően Gólyaszerdán szoktunk embereket toborzoni, de bármikor van lehetőség jelentkezni a körbe, amennyiben legalább egy Szakesten már részt vettél. A jelenktezéshez keresd a mindenkori körvezetőt e-mailben vagy személyesen.