Válogatott fejezetek a logikai programozásból

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Tanszéki honlap

Előfeltétele a Deklaratív programozás, de ha nagyon érdekel a téma, fel lehet venni, csak majd előtte készülj fel Prologból, ehhez minden segítséget meg fogsz kapni, bár ilyenre nem nagyon volt példa.

Az első három órán Péter tart előadást a Prolog történetéről (erről a dp prolog jegyzet végén is olvashattok) illetve Prolog végrehajtók megvalósításáról a hetvenes, nyolcvanas években.

A további órákon a hallgatók tartanak előadást. A tárgy oldalán van egy lista a választható témákból, de ez igazából csak segítség, ha valami különösen érdekel, akkor abból készülhetsz. Az előadások időpontja nagyjából megegyezés kérdése. A tárgy honlapján megnézhetitek az előző kurzusok előadásainak témáit, slide-ait.

A következő kurzusokon már nagyon szigorúan be lesz tartva, hogy az előadásod előtt egy héttel már készen kell állnod az anyaggal, de arra is van esély, hogy az ötödik hétre mindenkinek el kell készülni. A dolog azért persze rugalmas, de az előadások minőségét emeli a szigorú követelmény. Emellett az órák 60%-án meg kell jelenned, de nyilván azért veszed fel a tárgyat, mert érdekel.

Vizsga nincs, az előadás és a jelenlét együtt ötöst jelent.

-- FarkasGabor - 2005.12.23.