Tollaslabda

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

2007

Általában sokan szoktak lenni, ezért két részre van osztva az óra, a beosztás az első alkalommal történik. Ha szeretnél óra után maradni játszani, akkor a második csoportba igyekezz kerülni.

Helyszín a K ép. II sz. tornaterme, ahol 3 db pálya van, 2 egyes és 1 páros pálya, de a nagy létszám miatt sokszor az egyes pályákon is párost játszanak. Akik nem férnek fel a pályára, azok a pályák mögött ütögethetnek, akinek pedig pár sem jutott, annak ott van a tornateremhez kapcsolt 2x2m-es konditerem.

Hiányozni általában 3 alkalmat lehet, de ez félévtől és edzőtől is függ.

Labdát (műanyag) adnak, ütőt nem. Az 500Ft-os teszkóütő nem jó, mert egyrészt nem nagyon lehet vele játszani, másrészt van olyan edző aki nem is engedi. Ha egy sportboltban veszel magadnak egyet, akkor az már megfelel. Gáspárné Raskó Judit a tanszékről néha tud szerezni jó ütőt kedvezményes áron is.

Eddig három félév alatt három edzővel találkoztam tollason:

  • Vass Zoltán: első félévben jártam hozzá, az alapoktól magyarázott el minden szabályt, megmutatta a helyes ütőfogást és az egyes ütéseket is. Könnyű, játékos bemelegítés után páros gyakorlás, de mindig maradt idő meccsre is az óra végén. Nála vedd fel, ha kezdő vagy, és meg akarod tanulni az alapokat.
  • Gáspárné Raskó Judit: nem olyan részletes mint Vass Zoli, de lelkes, és törekszik arra, hogy mindenki fejlődjön. Óra elején futós bemelegítést tart, ami nem túl népszerű, de azért az sem árt. Ha már tollasoztál korábban, akkor érdemes hozzá járni.
  • Vladár Sándor: látszólag szigorú, mert csak akkor írja alá el az órát, ha pontosan vagy ott, viszont a névsoron túl nem foglalkozik azzal, hogy ki mennyire veszi komolyan az órai munkát. Bemelegítést egyáltalán nem tart. Akkor vedd fel nála, ha csak aláírás kell.

Szokott lenni szabad pályahasználat több alkalommal a héten, erre nem kell előre jelentkezni, viszont ide kell hozni labdát. Vizsgaidőszakban is lehet jönni. Félévente egyszer tartanak egyetemi bajnokságot, ha eljössz, az plusz egy-két aláírás edzőtől és elért eredménytől függően.

Ez a heti egy (vagy inkább csak fél) alkalom nem elég arra, hogy komolyan megtanulja az ember a játékot, vagy hogy edzésben maradjon, úgyhogy ha komolyabban érdekel a dolog, akkor keresned kell egy "rendes" edzést is. Pl. a MAFC-nak is van tollaslabda szakosztálya.

-- WToma - 2007.12.08.