Terminál használati utasítás vendégeknek

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. A rajta található információk és adatok elavultak, de történelmi okokból az oldalt megtartottuk.


A terminálon elhelyezett rövidített változat

Vendégek

A vendégeknek két kategóriájuk van. Regisztrált vendég az, aki már szerepel az adatbázisban, van azonosítója - esetleg jelszava. A regisztrált vendégnek nem kell a név és igazolvány szám mezőket kitölteni, mert azt a rendszer automatikusan megteszi helyette azonosítója beírása után. Nem regisztrált vendégnek először regisztrálnia kell magát vagy a terminálon, vagy vendéglátójának segítségével az interneten keresztül.

Használati útmutató regisztrált vendégekek

1. A regisztrált vendégeknek csak azonosítójukat - és szükség esetén jelszavukat - kell beírniuk:


Ezen a helyen volt linkelve a vendeg-belep.jpg nevű kép a régi wiki ezen oldaláról. (Kérlek hozd át ezt a képet ide, különben idővel el fog tűnni a régi wikivel együtt)


2. Az adatok betöltése gombra kattintva a következő kép jelenik meg:


Ezen a helyen volt linkelve a vendeg-modosit.jpg nevű kép a régi wiki ezen oldaláról. (Kérlek hozd át ezt a képet ide, különben idővel el fog tűnni a régi wikivel együtt)


Itt van lehetőség a korábban megadott adatokat - igazolvány típusa és száma - módosítani, illetve kiválasztani a venéglátót.A képernyő jobb oldalán egy listában szerepelnek azok a vendéglátók, akik engedélyezték a vendégnek a belépést. A vendéglátó lehet kollégista vagy akár kollégiumi kör is (ahhoz hogy az engedélyező körök látszanak a Cél feliratú listából a Kör elemet kell kijelölni).

3.a. Ha a kívánt vendéglátó szerepel a listában

elég egy kattintással kijelölni, majd a bemegyek gombra kattintani. Ezután az igazolvány felmutatása után a portás beenged az épületbe.

3.b. Ha a kívánt vendéglátó nem szerepel a listában,

akkor jobb oldalt alul kérelmet lehet neki küldeni (akár körnek is). A kérelem küldéséhez a menü legördítése után a kívánt vendéglátó első betűjének leütése után a listában megjelennek a lehetséges választások:

Ezen a helyen volt linkelve a vendeg-kerelem.jpg nevű kép a régi wiki ezen oldaláról. (Kérlek hozd át ezt a képet ide, különben idővel el fog tűnni a régi wikivel együtt)


A kívánt vendéglátó kiválasztása után a Kérelem gombra kattintva a kérés elküldésre kerül. Ezután érdemes a vendéglátót a portai telefonon felhívni (a portás ablak mellett jobbra), hogy engedélyezze a belépést. Ha ez megtörtént, akkor újra be kell lépni a terminálra és ott már kiválaszható lesz az aktuális vendéglátó.

Használati útmutató nem regisztrált vendégeknek

Kollégisták saját vendéget a VIR-en regisztrálhatnak. Erről további információ található a VIR használati utasítás kollégistáknak oldalon.

1.Vendég regisztrációja a terminálon:


Ezen a helyen volt linkelve a vendeg-regisztral.jpg nevű kép a régi wiki ezen oldaláról. (Kérlek hozd át ezt a képet ide, különben idővel el fog tűnni a régi wikivel együtt)


A vendég magát a terminálon keresztül úgy regisztrálhatja, hogy a kezdőoldalon kitölti a Név, Igazolvány és Azonosító mezőket, majd az adatok betöltése gombra kattint.

2.Ekkor az alábbi képernyő jelenik meg:


Ezen a helyen volt linkelve a vendeg-nemregisztralt.jpg nevű kép a régi wiki ezen oldaláról. (Kérlek hozd át ezt a képet ide, különben idővel el fog tűnni a régi wikivel együtt)


Ekkor a jobb oldali lista, mely a potenciális vendégfogadókat mutatja üres, hiszen a frissen regisztrált vendégnek még senki nem engedélyezte a belépést. Innentől a regisztrált vendégeknek szóló rész 3.b. pontja szerint kell eljárni. A továbbiakban a vendég már regisztráltnak számít, ezentúl elég a most választott azonosítóját megadnia.

Kilépés

A terminálon a kilépés regisztrálása nem kötelező. A nappalra beírt vendégeket a rendszer este 11-kor automatikusab kilépteti. Annyi haszna van a manuális kilépésnek, hogy ha rendkívüli esemény történik azalatt az idő alatt, amikor a vendég még be van írva - de esetleg már nincs is az épületben - akkor a vendég és vendéglátója megkeresető.


-- epe - 2006.05.13.