THSzVizsgaSzemelvenyek

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


STS kapcsoló (26 pont)

  • Pontosan nem tudom, miket kérdeztek, de olyanokat, hogy miért jobb az STS, mint ha csak S-ekből lenne. Meg, hogy ezen a konkrét példán hány bemenete és kimenete legyen az S-nek, hogy blokkolásmentes legyen (k=2n-1)
  • Le kellett rajzolni egy 3x3 STS idokapcsolot 4 idoressel ugy hogy meg épp nem blokkolásmentes (5 pont)

Diákban benne van. Lényeg: STSnél mindenhol ugyanannyi az időrés. S kapcsoló: nxk Blokkolásmentességhez: k=2n-1 Hogy még épp lehet blokkolás: k=2n-2

  • Ezutan az elso bemenet elso idoreszebe jott csomag amit tovabbitani kellett az elso kimenet elso idoresebe, es a leheto legkevesebb csomaggal kellett belatni, hogy blokkolas lehet es ezt be kellett rajzolni (15 pont - na mar ha nem jo akkor nyilvan buko a pont)

Ipari innováció lépései (10 pont)

  • Írja le az ipari innováció lépéseit és a lépések kimenetét!

thsz04.pdf - 16-17. dia

Életgörbék

  • Le kellett rajzolni egy szolgaltatas eletciklusat, ezutan roviden jellemezni a gorbet (3+1 ponty). Majd felrajzolni 97-2010 kozott a vilagon a sim kartyas mobilok , az internet es a vezetekes fovonalak elterjedeset es jellemezni. (2+2+2 ponty+4 ponty a jellemzes) (mo. thsz22 .pdf 1. dia es 6. dia - itt a jellemzesek nincsenek)

Jellemzések annyiból állnak, hogy ránézel a görbére és elmondod, mit látsz. Hol milyen függvény szerint változik. Konkrét szolgáltatásoknál az volt a lényeg, hogy pl a GSM mikor előzte be a vezetékes fővonalakat (2002) és hogy anethasználók száma mikor előzi be a vezetékes fővonalakat (2008).

SDL (15 pont)

  • Adott egy szekvenciadiagramm, abből kellett SDL-t csinálni.

Majdnem ugyanaz, mint a 2007. jan. 8.-es vizsgán az InfoSite-on. A megoldás wiki-n.

GSM

  • Fel kellett rajzolni a GSM blokkvázlatát a csomagkapcsolt és az áramkörkapcsolt gerinccel együtt. A használt rövídítéseket angolul és magyarul is feloldani.

Benne van a diákban egy az egyben. Ezek a rövídítések kellettek: CS, GMSC, MSC, VLR, HLR, PS, GGSN, SGSN, BSS, BTS, BSC, SIM, ME

Optikai hálózatok

  • BER ábrát kellett értelmezni
  • Javító utak voltak felrajzolva, azokat kellett méretezni.

Bónusz kérdés

  • Melyik nem tipikus magyar karácsonyi étel? (Bejgli, tölött káposzta, lecsós sertésszelet, halászlé)

-- Bindi - 2007.12.20.
-- Zsolty - 2007.12.21.