TE94AX12

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Test és Felületmodellezés
Tárgykód
TE94AX12
Általános infók
Kredit
2
Tanszék
Geometria
Követelmények
Jelenlét
ajánlott
Minimális munka
órai jelenlét, házi feladat
Házi feladat
2 db beadandó elkészítése
Elérhetőségek


A Test és felületmodellezés célja megismertetni a hallgatókat a számítógépes modellezéssel, a Kubotek KeyCreator CAD program keretei között. A félév során először test, majd felületmodelleket készít mindenki a programmal, majd mindkét témakör végén egy-egy beadandóval mutatják be az elsajátított tudást.

Követelmények

  • Jelenlét: Minden gyakorlaton értékelt az órai munka, ami, ha sikerül a 3 vagy esetenként 2 feladatrészt teljesíteni, “5öst” jelent. Volt lehetőség a gyakorlati munka otthon elkészítésére és emailes benyújtására, de ekkor az órai munka csak “4es”-nek számít. Egyébként a tapasztalatok szerint nem kötelező a jelenlét.
  • Házi feladat: A félév során két beadandó van. Mindkét beadandót a beadás előtt 1-2 héttel specifikálja az előadó, majd a kitűzött gyakorlatra kell elkészíteni. A házifeladat gyakorlatilag csak a dokumentáció elkészítése, ami alapján CAD rendszertől függetlenül bárki el kell hogy tudja készíteni a modellt.( Persze mindez magával vonja a modell otthoni elkészítését is, anélkül nehéz csak gondolatban kidolgozni a házit.) Beadáskor viszont mindenkinek a gyakorlaton nulláról a saját dokumentáció alapján el is kell készítenie a házifeladatot, és így kerül kiértékelésre a munka. (Ami nagy valószínűséggel 5ös)
  • Év végi jegy: Az év végi jegy az összes gyakorlat érdemjegyének az átlagából, plusz a két házi jegyeiből ismételt átlagolással születik. Jegy=(GY+HF1+HF2)/3

Korábbi házifeladatok

2018: háztartási létra, katamarán 2019: toronydaru, versenymotor