Tőzsdei spekuláció

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


Tantárgy adatlapja: http://www.uti.bme.hu/cgi-bin/hallgato/tantargyak.cgi?detail=true&tantargy_id=641

Vélemények

Jocó, 2008 tavasz

Ha elég jó az ember memóriája, akkor a kiadott tételsor kétszeri elolvasásával megvan az 5-ös jegy. Plusz még érdekes is. Kivéve azt, hogy van benne egy kicsit valszámos, matekos rész, de nem vészes, a közgáznál lazább szintű szerintem, nem kell benne számolgatni. A mesélős, pszichológiás rész szerintem tök jó, ezek az emberi magatartások az élet sok más területén is megvannak, csak ajánlani tudom.

Toto véleménye

A tárgy érdekesnek hangzik, és nagy hírverést csaptak neki a megindításakor, voltak neves előadók is, de kicsit csalódtam benne. A félév feléig jártam be előadásokra, ahol kb. minden órán ugyanazt mondták el, valamint egy-egy dolgot annyira túlmagyaráztak, hogy azt egy ovis is megértse. Ráadásul az óra fele az előző órai slide ismétlésével telt, így talán érthető, hogy nem sok az az anyag, amit leadnak. Van belőle viszont korrekt tételsor, amiben minden benne van, amit a félév során elmondtak (legalábbis az anyag első fele), ezekből simán fel lehet készülni 5-ösre a zh-ra, ami elég könnyű, a tételsorból teszik fel a kérdéseket (amire ugye a tételsorban ott a kidolgozás, még csak magadtól sem kell semmit kitalálnod). Szóval túl sokat ne várjatok tőle, de ingyen két kredit.

Az uti iroda honlapjat kicsit maceras hasznalni, siman az uti.bme.hu-rol nem lehet elerni a targyi oldalakat, ez egy link a targyakra http://www.uti.bme.hu/cgi-bin/hallgato/tantargyak.cgi A tozsdei spekulaciok 2007/2008 oszi feleves oldala http://www.uti.bme.hu/cgi-bin/hallgato/tantargyak.cgi?detail=true&tantargy_id=2386

-- Toto - 2007.05.29.

Titcar véleménye

hasznos lehet a tárgy, egy kis bevezetés a tőzsde világába. az előadó minden hangosítás nélkül is jól hallhatóan beszél, kissé vidám vasárnapot ölt néha az előadásmódja, csak a téma különbözik :) 2007 őszétől az új tvsz szerint 2 zh-t kell iratni, de ez nem nehezíti a tárgyat, mert az egész anyag kb. 20 oldal. viszotn zh-n eléggé sasolnak és nincs is sok idő úgyhogy azt azért illik megtanulni. Ahogy Toto is írta még kidolgozás is van az anyaghoz.

indexes cikk a tárgyról

-- TitCar - 2007.12.03.

hp véleménye

Hozzátenném, hogy az Andor György neve ott csak egy csali, neki már valójában semmi köze az oktatás részéhez sajnos. Miatta vettem fel, kiváncsi voltam, milyen oktató, mert azt tudom, hogy nagyon jó szakember! Kár és becsapás. -- hp - 2010.04.15.

%META:FORM{name="KozismeretiForm"}% %META:FIELD{name="Trgy" title="Tárgy" value="Tőzsdei spekuláció"}% %META:FIELD{name="Trgykd" title="Tárgykód" value="BMEGT35A007"}% %META:FIELD{name="Tanszk" title="Tanszék" value="Pénzügyek tanszék"}% %META:FIELD{name="Elad" title="Előadó" value="Dr. Andor György, Dr. Ormos Mihály (+vendégelőadók)"}% %META:FIELD{name="Kreditszm" title="Kreditszám" value="2"}% %META:FIELD{name="raszm" title="Óraszám" value="2"}% %META:FIELD{name="Tmakr" title="Témakör" value="-"}% %META:FIELD{name="raijelenlt" title="Órai jelenlét" value="nem kötelező"}% %META:FIELD{name="Jegy" title="Jegy" value="zh"}% %META:FIELD{name="Elvrtmin.munka" title="Elvárt min. munka" value="kis utánaolvasás - kis munka"}% %META:FIELD{name="Minimumrajrjegy" title="Minimumra járó jegy" value="3"}% %META:FIELD{name="Elvrtmax.munka" title="Elvárt max. munka" value="kis utánaolvasás - kis munka"}% %META:FIELD{name="Munkrajrjegy" title="Munkára járó jegy" value="5"}%