Távközlő hálózatok HOWTO

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


Gáb

Elég sok és seggelős, olyasmi, mint a hálók. Sok megértenivaló nincs benne, be kell seggelni, oszt kész. 80% fölötti ZH-t megajánlanak vizsgaötösnek. A ketteshez 40% kell, de 10%-onként megy föl, tehát 70% már ötös, ami elég barátságos.

Joco

Magolós tárgy, kicsit olyan, mint az szghálók de talán valamivel (nem sokkal!) könyebb. Van pdf, azt tessék elejétől végéig tudni, és akkor nem lesz gond. Ja és van megajánlott jegy is, asszem 5-ös zh kell hozzá.

FeZo

Távközlő (egyesek szerint hőközlő :)) hálózatok: szvsz nagyon hasznos tárgy. Megtudsz mindent mindarról, ami dróton jön, vagy anélkül. Ha a jövőben a 2.x szakirányra akarsz menni (márpedig ezek a népszerűek), mindenképp ajánlott rendesen megcsinálni. ZH/vizsga kis odafigyeléssel szépen letudható.

Kill Gates

Muszáj bejárni az órákra. Rengeteg sok jegyzet van fent Info Site-on, ennek ellenére egyik sem használható. Kivételt képez talán a 2004-es Krisztián féle. Viszont 1.: ő csak keresztfélevet tart, 2: a tárgy tematikája minden évben változik, visszakérni pedig azt kérik, amit órán leadnak. Nem nehéz tárgy, órán meg lehet érteni miről van szó, viszont nagy az anyag, sok témát fog össze, mindenből egy kicsit, úgyhogy nem egyszerű megtanulni, de ha valaki már bent van órákon és figyel, akkor a 2-es tényleg tuti...

ismeretlen

Hálók 2, bár kicsit más megközelítésből. Eszméletlen sok rövidítés van, amiket azért többé-kevésbé illik tudni. Elég sokféle technológiáról fogtok tanulni, némelyik nagyon hasonló, nem szabad összekeverni őket, tudni kell, hogy mi hova tartozik. ZH struktúrája hasonló Harangozó ZH-ihoz, itt is kell ábrákat rajzolni meg ilyesmi. Nagyon jó ZH eredmény esetén adnak megajánlott vizsgajegyet. Vizsga nehézsege nagyon mázli faktoros.

GyorfiDaniel

annyit kell róla tudni, hogy jó kis rizsázós, de abszolót használható dolgokat tanító tárgy. Vagy Henk Tamás vagy Német Krisztián osztja az észt, eléggé hozzáértően és érthetően. ZH van, amire ha nagyon felkészülsz és 85% ot irsz, rögötn viszga 5ös kapsz. Vizséba felfele húzás erejéig beleszámít a zh (nekem a határ 3asomat erősítette meg a zh 4esem). ZH/Vizsga definíciót és rajzokat visszakérdezős, sok kis kérdésből állós, korrekt.

Ja és van hozzá nagyon részletes pdf, amit több, mint ami ált. kell. De vannak rövidek is, amik általában viszont nem fedik le az épp aktuális félévi anyagot.

Arwen

Szerintem érdekes, de ez szubjektív. Akinek az Szghálók tetszett, ez is fog. Akinek az nem, annak jóeséllyel ez sem. A számonkérés változó, kereszten rendesebb, egyenesen kevésbé. Kell rá tanulni. Nem elég érteni, be is kell mindent magolni. A ZH 70%-tól 5, 80%-tól megajánlott vizsgaötös. Ha sok a tárgyad, érdemes jól megtanulni zh-ra, a 80% nem teljesíthetetlen.

Titcar - 2007.06.30.

ez a tárgy nagyjából arról szól amit a neve is takar (nincs ez mindig így...): adsl, mobilkommunikáció, műholdak, pár protokoll, gerinchálózati technikák, kapcsolóközpontok és egyéb finomságok. összességében nem rossz tárgy, van pár dolog amiket rendszeresen kérdeznek, ha ezeket tudja az ember, akkor nagy baj nem lehet. bejárás ajánlott, mert az anyag egy részéhez semmi értelmes jegyzet nincs, de szerencsére a nagyrészéhez (Krisztián által tartott anyagrész) vannak jó fóliák amiről nagyjából meg is lehet tanulni. alapvetően rendesek (2007 tavasszal pl. 2 időpontban is meg lehetett írni a zh-t, hogy ne legyen nagyon közel a kódelm zh-hoz), de reklamálni jogos esetben is nehézkes. komolyabban gondolkodtató dolgok csak a kapcsolók vannak, de azt is meg lehet érteni (megérteni és nem bemagolni). meg lesz 1-2 dolog ami már hálókból ismerős és ez jó :) a zh ill. vizsga pontozás meg teljesen barátságos: 40%-tól 2es, de utána 10pontonként +1 jegy (tehát 70/100p már 5-ös)


-- NeoXon - 2005.12.16. -- Peti - 2005.12.16. -- adamo - 2005.12.17.