Szoftverfejlesztés .NET platformra

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Szoftverfejlesztés .NET platformra
Tárgykód
VIAUAV23
Általános infók
Kredit
4
Tanszék
AUT
Követelmények
Jelenlét
Nincs (Van: megajánott)
Labor
Hetente 1
NagyZH
Nincs
Házi feladat
1 KHF (1 NHF: megajánlott)
Vizsga
Szóbeli
Elérhetőségek


Követelmények

Szóbeli vizsgás megoldás

A tárgy alapból szóbeli vizsgával abszolválható, ekkor egy félévközi kisházit kell megcsinálni, ami nagyjából olyan bonyolultságú, mint a laborok. Ennek témája tetszőleges, egy kis specifikációt kell leadni a 9-10. hét környékén, majd 14. hét laborján bemutatni. A vizsgaidőszakban szóbeli vizsga tehető.

Nagyházis megoldás

Mivel a tárgyat sokkal jobban el lehet sajátítani gyakorlati feladatmegoldás útján, a nagyházi elkészítése a tanár által javasolt módszer. Ekkor a "megajánlott jegy" feltételrendszere:

  • Legfeljebb 5 hiányzás az előadásokról és 1 a laborokról (2018).
  • A kisházi specifikációját és bemutatását időben, nem pótlással megtenni.
  • A kisházi specifikációja tartalmazza a nagyházivá való bővítés terveit is, az adott pontrendszernek megfelelően (2018). A megajánlott 4-eshez 30, az 5-öshöz 50 pontot kell elérni, ennél kevesebb pontért nem jár vizsgamentesség.
  • Egy tetszőleges vizsgaalkalomra bővíteni a kisházit nagyházivá, és bemutatni.

Fontos könnyítés, hogy a nagyházi lehet a kiházi bővítése (ajánlott), és a 14. héten elég még csak a kisházit bemutatni, az extra funkciókkal ráérsz vizsgaidőszakban foglalkozni!

Kedvcsináló

Annosz - 2018.

Elég szolid tárgy, érdekes téma, jól megszervezve, és a 4 kreditéért nem is túl nagy kihívás. Ha képben akarsz lenni a .NET-tel és a C#-al, akkor mindenképpen itt kezd, ez a tárgy a legjobb választás, mert mindent lefed és gyakorlaton keresztül megmutat, amit tudni kell. Mindenképpen megajánlott jeggyel próbáld meg megcsinálni a tárgyat, mert annak van értelme, csak úgy tudod megtanulni a technológiát, ha használod.
Egyetlen probléma, hogy ha tapasztaltabb C#-osként jössz, akkor a megajánlott jegy feltétele, hogy járj be előadásra ÉS laborra is, nem lesz túl élvezetes... Ha ismered a témakört, még a labor is elég unalmas. Ha úgy érzed, abba a csoportba esel, aki mondjuk nem bírna ki 4 óra LINQ bemutatót, 2 óra EF lekérdezés írást vagy WebAPI összerakást, akkor lehet jobb, ha inkább a tárgy nélkül, önszorgalomból csinálsz egy nagyházit, és egyedül tanulod meg azt, ami érdekel.