Szglab5JDBCesNetBeans

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


NetBeans bekonfigurálása az Applet-hez

Itt következzenek a lépések, amivel meg tudod oldani, hogy működjön a saját gépedről az Applet:

  • Töltsd le a jelenlegi változatodat a sajátgépedre WinSCP-vel, vagy sftp-vel ("mget *" paranccsal).
  • Készíts egy új sima Java Application-t a NetBeans-ben, itt megadhatod, hogy milyen package-ben legyen, illetve a Main osztály nevét is be tudod majd állítani.
  • Miután elkészült az új projekt a friss Java osztályod tartalmát lecserélheted a rapid-ról előbb leszedett fájl tartalmával - itt ügyelni kell, hogy a package deklaráció benne maradjon a forrásban. Ha nevekkel lesz probléma, használd a Refactor->Rename funkciót.
  • A projektben a Libraries-re jobb klikk->Add JAR/folder. Itt keresd meg a classes111.zip fájlt, majd add hozzá a projekthez library-ként.
  • Jobb klikk a projekt nevén->Properties gomb, erre előjön egy beállító ablak, itt a Sources menüpont alatt találunk egy ilyet, hogy Source/Binary Format, ezt állítsuk be JDK 1.4-re, hogy biztosan csak olyan dolgokat használjunk majd, ami le is fog futni a rapid-on.
  • Ezután már csak egy apróság van hátra, ami egy kis plusz munkát ad majd később: meg kell keresni az összes függvényt, ami meghívja a getParameter(key,def) függvényt, és helyette a string-eknek a html kódban található megfelelő paraméterértékeket kell megadni.
  • Futtassuk a projektünket F6-tal és már láthatjuk is a csodálatos awt ablakot (egyetlen szépséghibája, hogy rossz méretezéssel indul, plusz nem lehet bezárni, de ez apróság:) )
  • Próbálkozzunk csatlakozni a szerverhez és ha minden jól megy, akkor működni is fog pöccre.

A trükk az volt, hogy megkerültük a böngészőt az egésszel, ezért nincs is szükség a policy-s dologra, cserébe azonban módosítani kellett az eredeti kódon, amit még nem tudni, hogy mennyire para, ezért érdemes lehet a végleges változatban ezeket a módosításokat visszaírni az eredeti változatra. Mindenesetre szerintem sokkal jobb syntax-highlight-tal programozni, plusz még a kódkiegészítés is megvan és még SCP-zni se kell hozzá.

-- aldaris - 2009.03.18.