SzgHalokVizsgaSor080123

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


2008. 01.23 Az utolsó-előtti Harangozó-féle szghálók vizsga kérdései:

1. A szokásos 20pontos stílus… a képen látható 2-es csomópont hálózati szintű működését kellett leírni, ha a csomagokat elárasztással kell továbbítania.

2. ISO-OSI hivatkozási modell alapján ismertesse az összeköttetés-létesítés folyamatát a két távoli felhasználó között az ALKALMAZÁSI SZOLGÁLAT és az alatta levő szolgálatok és protokollok igénybevételével az OSI fogalmainak szabatos felhasználásával. Ábrát is mellékeljen!

3. Egy privát-hálózatbeli hosztról csomagot akarunk küldeni az Interneten levő egyik távoli hosztra. Ismertesse a NAT-doboz működését. Ábra!

4. TCP/IP modell alapján ábrával illusztárlva írja le a Telnet-szolgálat kliens ÉS szerveroldali működését. Az ábrán jelölje be a hálózati környezethet tartozó funkcionális rétegeket. Indokolja az absztrakt szintaxi és az átviteli (transzfer)-szintaxis szerepét.

5. Mekkora jelzési-sebesség (signalling-rate) egy 14,4 kb/s adatsebességet produkáló QAM-64 modem kimenetén? Mekkora a jelzési sebesség egy 16 Mb/s-os adatsínre dolgozó Manchester-kódoló kimenetén? Indokolja!

6. Lokális hálózatok hivatkozási modelljében az adatkapcsolati réteg miért tartalmaz 2 alréteget? Adjon meg 3 protokollt, amely az alsó és 1 protokollt ami a felső kommunikációt szabályozza!

7. A TCP protokoll szegmens-formátumának fejrészében mely mezők támogatják a hibajavítást és a forgalomszabályozást? Indokolja!

8. Egy helyi hálózat gépein futó alkalmazásokhoz a külső hozzáférést korlátozni kívánja, valamint azt is korlátozni kívánja, hogy a saját rendszer használói bizonyos külső alkalmazásokat elérjenek. Milyen eszközzel lehet a kétirányú korlátozást megvalósítani? Ábra!

Thx2Ármin -- EGP - 2008.01.27.