Specification and Definition Language (SDL)

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


Processek

A Process bejövő sora

A processek rendelkeznek egy önálló, potenciálisan végtelen hosszú bemeneti FIFO sorral, melyben a beérkező jelek várakoznak a feldolgozásig. A process bemeneti sorából elemek a process állapotátmeneti szabályainak alkalmazásakor kerülnek kivételre. A sorból kivett értéket, típusegyezés esetén lehetőség van változóban tárolni, melynek nevét az input szimbólumban kell zárójelben megadni.

A Save operátor

A processek bemeneti sora azonban nem teljesen FIFO működésű. Lehetőség van megnevezni olyan jeleket, amelyeket nem szeretnénk, hogy az állapotátmeneti szabály alkalmazása kivegyen a sorból. Ekkor Az első olyan elem kerül feldolgozásra, ami nincs így elmentve.

Ennek azért van értelme, mert a mozgási szabályok, hogyha olyan elemet találnak a sor elején, amelyre nincs szabály akkor azt implicit módon eltávolítják. Azonban hogyha elmentjük az olyan jeleket, amelyeket nem kívánunk az adott pillanatban kezelni, pl. hibakazelés, akkor a működés folytatódhat tovább, és a megfelelő helyen megtörténhet a feldolgozás.

Hogyha a process állapotot vált, akkor az elmentett jelek felszabadulnak.

Ezen a helyen volt linkelve a SDL_SAVE.JPG nevű kép a régi wiki ezen oldaláról. (Kérlek hozd át ezt a képet ide, különben idővel el fog tűnni a régi wikivel együtt)-- Maday Peter - 2007.06.06.