Schdesign

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
schdesign
Nyitás vagy gyűlés
Gyakoriság
hetente
Időpont
kedd 20:00
Hely
SCH919
Általános infók
Alapítás
2010
Körvezető
Reszort
Simonyi Károly Szakkollégium
Elérhetőségek
Levlista
hello
Hiba a bélyegkép létrehozásakor: Nem lehet a bélyegképet a célhelyre menteni
@schdesign.hu

Schdesign-logo-2018.png

Rólunk:

Az schdesign a Simonyi Károly Szakkollégium UI, UX, illetve digitális designnal foglalkozó köre. Célunk lehetőséget biztosítani a jövő UI, UX, sitebuild illetve desktop/mobil designnal foglalkozó szakembereinek, hogy már az egyetem alatt is elmélyüljenek ezekben a területekben, és egy olyan közegbe tartozzanak, ahol hasonló érdeklődési körű emberekkel ismerkedhetnek meg és dolgozhatnak együtt.

A kör működése

A körön belül három fő terület (divízió) különíthető el, melyeket egy-egy tapasztalt szakmai mentor vezet, aki folyamatosan figyel a tagok munkáira, a szükséges visszajelzések és fejlődési lehetőségek biztosítására:

  • Grafika: ezen a területen főleg plakátok, nyomtatott vagy webes grafikák készítésével, teljes arculattervezéssel, logókészítéssel, a tipográfiával és a retusálással ismerkedhetsz meg. Két fő eszközünk a Photoshop és az Illustrator, ennek megfelelően a divízió is a raszteres és a vektoros irányvonal mentén osztható két részre.
  • Webdesign: frontendek tervezésével és user experience designnal foglalkozó divíziónk.
  • 3D: Itt a 3D modellezéssel ismerkedhetsz meg - az már mindegy, hogy játékfejlesztéshez, videókhoz vagy bármi máshoz szeretnéd ezt használni.

Ezek mellett azonban találhatsz az schdesignban kiadványszerkesztéssel, animációgyártással, videós utómunkálatokkal vagy mobildesign-fejlesztéssel kapcsolatos munkákat is.

A közös munkát nagyban meghatározzák a beérkező projektek is. Ezekre minden körtagnak lehetősége van jelentkezni, így kisebb munkákat (egy rendezvény plakátjai vagy egy kör weboldalának elkészítése) egy vagy több divízió emberei vállalnak el, míg a nagyobb feladatokra (Simonyi Konferencia arculata, Schönherz Qpa arculata) a divíziók gyakran összefognak és dedikált csapatokat hoznak létre.

Hogyan csatlakozhatok?

A Simonyi Károly Szakkollégiumba (és az schdesign-ba is) a tavaszi félév elején van lehetőség csatlakozni. Ekkor indul egy több hetes tanfolyamsorozatunk, ahol a téged foglalkoztató témákról vehetsz részt gyakorlati oktatásban. Hogyha az itt nyújtott jelenlét és teljesítmény alapján a körbe illeszkedő embernek találunk, onnantól kezdve újoncként te is látogathatod gyűléseinket!

Fontos azonban azt tudnod, hogy a körbe senki sem született designerként kerül be, mindenki tanulás árán válik azzá, amit mi a tanfolyamokkal, workshop-okkal és a szakmai mentorálással segítünk. Nem baj, ha nem értesz semmihez vagy épp csak ehhez vagy ahhoz, itt az idő, hogy megtanulhass mindent!

Mivel kereshetlek benneteket?

  • Szeretne a köröm egy új weboldalt, de kellene hozzá egy jó design is! (Magát a weboldal backend-ét mi nem készítjük el, csak a kinézetért és a frontend-ért felelünk.)
  • Szeretne a köröm egy új logót vagy egy teljesen új arculatot!
  • Szeretnék egy jól kinéző plakátot/pólót/falat/szórólapot/oklevelet/kismacskát/kutyafülét, nem csinálnátok hozzá grafikát?!
  • Készítek egy új mobil alkalmazást / asztali szoftvert. Milyen legyen a felülete?

Először is vedd fel velünk a kapcsolatot a fenti elérhetőségek egyikén, a többit majd megbeszéljük! :)

Média

A kör tagjaival készült bővebb interjút, melyben szóba kerülnek projectjeik és korábbi munkáik is, az Impulzus 45. évfolyamának 3. számában, a 29. oldaltól kezdve olvashatjátok.