Prot 2012 vizsga 2

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


Levlistáról:

  1. Európai PCM
  2. Locaion Update NSS-ben
  3. Pagainget hogyan lehet csökkenteni
  4. ASN.1 kódolás. Melyik TCAP komponens
  5. Hívásfelépítés (wiki ZH 3. feladat)
  6. SDL rajzolás

7.TTCNv3

Konzultáción elhangzott (szintén levlistáról): 3. feladathoz az sch wikin lévő kidolgozás nem teljesen jó. A Standby állapotnál ismerjük a mobil helyét routing area szinten és a Ready állapotban cella szinten. Ez a wikin pont fordítva van írva. Ha jól értem, akkor azért jó cella szinten ismerni a ready-nél, mert nem kell plusz paging mobilhívásnál, sms küldésnél stb. 4. -feladatnál mivel azt írta a feladatban, hogy egy általa módosított definíciót kell kódolni, az első tagnél privát class értéket kell beállítani, tehát az első két bit 11. Gondolom ha egy létező üzenet lenne akkor 01 kéne oda (application). Sokan 01/11-et írtak oda, mivel több helyen is ilyen példamegoldás volt, de ezért azt hiszem most nem vont le pontot. -Boolean értéknél a false 0, a true 1 értékű, régebben volt erről szó levlistán, hogy lehet ez implementációtól függ, ezért csak simán FALSE-t írtam oda vizsgán, -1 pont jutalom :D -TCAP komponens mellett az is kell, hogy milyen tranzakciós üzenetben mehet, vizsgán ARGUMENT típus volt megadva, ez Beginben, vagy Continue-ban mehet, Invoke komponensben. 5. feladatnál probléma volt, hogy egy vonallal rajzoltam az egész utat, ez azért volt rossz, mert így nem látszott, hogy ez nem egy üzenet ami végigmegy.

Az SDL diagramnál minden állapot kezdete után az első lépés egy bejövő üzenet kell, hogy legyen, ha ezt nem követed, de egyébként jó a logikád és amúgy működne is csak egyszerűsíteni akartál, akkor "ez nem SDL diagram" --> -7 pont a 10-ből.

A location update-nél mindkét verzió mindig kell, és a TCAP end hiánya miatt, ami mondjuk szerintem tökre nem a lényeghez tartozik szintén bőven lehet pontokat veszteni... Ja és az üzenetekhez kell, hogy mik a paraméterek, ez szintén pontlevonás.

-- Böbe - 2012.06.12.