Projektmenedzsment szoftverek a gyakorlatban

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


-- Mf - 2011.01.24.

Tantárgyi adatlap: https://www.vik.bme.hu/kepzes/targyak/VIHIAV95/

Nemrég indult a tárgy, én az első félévben hallgattam, amikor volt. Emiatt voltak még technikai és szervezésbeli nehézségek, de gondolom mára ezek nagy része lecsengett. Szerintem azoknak, akik érdeklődnek a gazdasági informatika, vagy a vezetői pozíciók, esetleg l'art pour l'art a projektmenedzsment iránt, feltétlenül érdemes hallgatniuk a tárgyat, mert egyrészt az elméleti alapok mellett rendkívül hasznos gyakorlati tudást ad. A tárgy az elemi ismeretektől indul, így az is nyugodtan belevághat, aki eddig nem foglalkozott semmi ilysmivel. Ha másért nem, már önmagában az is megéri, hogy utána beírhatod az önéletrajzodba, hogy tudod kezelni a MS Office Projectet (a tárgy nagy részében a laborfoglalkozásokon ezzel fogtok dolgozni), ami nem triviális. De sok más egyéb miatt is megéri: amikor én hallgattam, voltak vendégelőadók, akik közül sokan elég nagy nevek az iparban, érdemes ismerni őket, így kapcsolati tőke szempontjából sem volt utolsó az itt eltöltött idő. És nem utolsó sorban a tárgy 4 könnyen megszerezhető kreditet is jelent, aminek mindig örül a mérnökjelölt. :) Persze mivel javarészt laborok vannak, így kötelező a jelenlét, és viszonylag sokféle követelmény is van (zh, beadandó házi, vizsga), de ezek egyike sem nehéz.

%META:FORM{name="ValaszthatoForm"}% %META:FIELD{name="Trgy" title="Tárgy" value="Projektmenedzsment szoftverek a gyakorlatban"}% %META:FIELD{name="Trgykd" title="Tárgykód" value="VIHIAV95"}% %META:FIELD{name="Tanszk" title="Tanszék" value="HIT"}% %META:FIELD{name="Elad" title="Előadó" value="Horváth Zoltán"}% %META:FIELD{name="Kreditszm" title="Kreditszám" value="4"}% %META:FIELD{name="raszm" title="Óraszám" value="4"}% %META:FIELD{name="Flv" title="Félév" value="tavaszi"}% %META:FIELD{name="Terlet" title="Terület" value="Alkalmazói ismeretek"}% %META:FIELD{name="raijelenlt" title="Órai jelenlét" value="kötelező"}% %META:FIELD{name="Jegy" title="Jegy" value="zh , vizsga , nagy házi "}% %META:FIELD{name="Elvrtmin.munka" title="Elvárt min. munka" value=""}% %META:FIELD{name="Minimumrajrjegy" title="Minimumra járó jegy" value=""}% %META:FIELD{name="Elvrtmax.munka" title="Elvárt max. munka" value=""}% %META:FIELD{name="Munkrajrjegy" title="Munkára járó jegy" value=""}%