PED - (Petri net editor)

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót
Telepítés

Töltsd le a tárgy weblapjáról a =ped.tar.gz= -t, tömörítsd ki, majd a program a =./ped= paranccsal indítható. Ehhez már nem kell serial, stb., ellentétben a fenti linkről letölthető változattal. Az INA-val hasonló a helyzet, ő a =./INA= paranccsal indítható. Ez egy konzolos program, és mellette lévő fájlokat tudnia kell írni (a szükséges jogosultságok legyenek meg!).


Akinek esetleg nem menne az ina mert túl új linux rendszere van(vagy egyéb) és a shared libraryk hiányoznak annak célszerű a http://www2.informatik.hu-berlin.de/lehrstuehle/automaten/ina/#download -ról leszedni statikus linkelésű verziót. Ezután mivel cselesen kétszer van tömörítve kitömöríteni kétszer (pl bash.: file=INAlinux-static.gz; gunzip "$file" && mv ${file%.gz} "${file}" && gunzip "$file"). Ezután már használható. A ped telepítéséhez még annyit hozzátennék, hogy akinek nincs felkészítve a rendszere a motif alapú programok kezelésére annak érdemes pl .profile-hoz vennie a következő sort, hogy elkerülje a billentyűzet problémákat: export XKEYSYMDB=/usr/share/X11/XKeysymDB

-- hippi - 2008.04.18.

Használat

A megrajzolt hálót a =filemenu / exportmenu / topnt= menüvel lehet kimenteni, ami már megnyitható az INA-val.


-- adamo - 2006.03.17. -- palacsint - 2006.05.12.