Napelemek laboratórium

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Napelemek laboratórium
Tárgykód
VIEEBV00
Általános infók
Kredit
2
Tanszék
EET
Követelmények
Jelenlét
kötelező
Labor
4 óra
NagyZH
1 db
Vizsga
nincs
Elérhetőségek


A tantárgy célja, hogy áttekintést adjon a napelemek eszközfizikai, konstrukciós és technológiai ismereteiről. A tárgy keretében lehetőséget adunk minden hallgatónak, hogy a félvezető technológiai laboratóriumban egy Si egykristály alapú napelem cellát készítsen. A laboratóriumi gyakorlatok alkalmával a hallgatók megismerkednek az alapvető félvezető gyártástechnológiai műveletekkel, valamint az eszközkészítés során alkalmazott technológiai lépéseknek a működésre gyakorolt hatásával. A tárgy másik fontos célja a napelem cellák méréstechnikájának bemutatása. A mérés során fellépő problémák részletes tárgyalása jelentősen hozzájárul a napelem működésének jobb megértéséhez, így a hallgatók elméleti tudásukat ezúton is elmélyíthetik.


Követelmények

Tapasztalatok

N - 2015/2016 tavasz

A lenti állítást pontosítani szükséges, mivel nem teljesen egyértelmű: előzetesen egyeztetett és minden hallgatónak megfelelő beosztás szerint, a bevezető előadásokat követően, a tárgyat 4 órás blokkokban tartják meg 6 héten keresztül. Teljesen rugalmas a beosztás és pótlási lehetőséget is biztosítanak. A félév során így megmarad az átlagos heti két órás terhelés a kreditnek megfelelően.

A meghirdetett heti 2 órával ellentétben heti 4 óra hosszú a labor, bár igaz, hogy rugalmas a beosztás, nem feltétlenül az órarendi időpontban tartják, hanem amikor minden embernek jó.