Médiatechnológiák laboratórium 1

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


Labor feladatok

-- Szili - 2008.03.02.

FFMpeg fordítása

Az FFMpeg könyvtár forrásként áll rendelkezésünkre: http://www.ffmpeg.org/download.html. A fordításhoz telepíteteni kell a MinGW-t és az MSYS-t http://www.mingw.org/. Az MSYS futtatása után be kell lépni az ffmpeg források könyvátárába (c:\ msys-ben /c/).Biztonsági okokból, az esetleges maradék fordításokat törölni kella make clean és make distclean parancsok segítségével. Ezután el kell végezni a beállítást a ./configure –-enable-memalign-hack –-disable-yasm –-prefix=/c/ffmpeglib parancssal(--disable-yasm nem biztos, hogy kell: ha kell, akkor panaszkodik). A make, majd a make install parancsok kiadása után a prefix-ként megadott könyvtárban találhatóak meg a lefordított libek és include fájlok. Ezeket csupán be kell másolni a MinGW megfelelő könyvtáraiba és használhatjuk is.

FFMpeg tanácsok:

  • 0.6-os verziónál sok függvény, amit a példaprogramok használnak, már elavultak 0.5.1 tartalmazza az img_convert függvényt, utána már ki kell cserélni az swscale-es függvényekre.
  • lib importálásánál fontos a sorrend: libswscale,libavdevice,libavformat,libavcodec,libavcore,libavutil működik
  • wsock32 lib-et is be kell linkelni(vagy azzal ekvivalenset)
  • ha valami int-re panaszkodik (INT64_T) újra be kell linkelni az stdint.h-t
#ifdef _STDINT_H
#undef _STDINT_H
# include <stdint.h>
#endif

-- Dj Lancelot - 2010.12.01.


Közös tárgyak
Médiainformatika
Médiatechnológiák