Kapcsolóüzemű tápegységek

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Kapcsolóüzemű tápegységek
Tárgykód
VIAUJV02
Általános infók
Kredit
4
Tanszék
AAIT
Követelmények
NagyZH
1 db
Házi feladat
opcionális
Vizsga
írásbeli
Elérhetőségek


Az Aut Kapcsolóüzemű tápegységek című tárgya végig veszi az összes kapcsolóüzemű tápegység fajta tervezéséhez szükséges lépést. A tárgyból két óra van minden héten, amiken nem kötelező a jelenlét. Az előadásokat Balogh Attila tartja, aki nagyon korrekt, segítőkész és érti az anyagot. A tárgy teljesítéséhez egy kapcsolóüzemű tápegységet kell tervezned és megépítened a félév során, vagy írásbeli vizsgát írni.

Követlemények

Az aláírásért egy zárthelyi dolgozatot kell megírni legalább kettesre és ha nem tervezel tápegységet, akkor írásban vizsgázni kell. A tárgy érdekessége, hogy a ZH-n és a vizsgán minden segédeszköz használható. A ZH-ra egy feszültségcsökkentő DCDC tápegységet kell megtervezni lépésről lépésre, a vizsgára pedig egy feszültségnövelőt. Ezek ha nem figyeltél oda, hogy mit és miért csinálsz, elég nehéz feladatok lehetnek, viszont ha igen, akkor bőven megoldhatóak.

2007.01.24. vizsga -- Ez nagyon régi...

2014.11.20. ZH -- Hasznos ZH, amihez itt a hivatalos megoldókulcs.

A tárgyhoz készített órai jegyzet: 2014/2015 1.félév

Vélemények

Én 2014/2015-ös első félévben hallgattam a tárgyat. Az előadások felén voltam bennt, van gyakorlati rész is amikor megmutatják a tanszéken lévő tápegységeket. Úgy álltam hozzá a dologhoz, hogy megakartam tanulni kapcsolóüzemű tápegységet tervezni, de semmi képem nem volt még róla, hogy hogyan kell. A ZH baráti volt, mindenkinek meglett tudtommal. A vizsga se volt vészes, nekem egy elszámolás miatt (sokban különbözik a feszültségnövelő tervezése a feszcsökkentőtől, és csináltam egy elvi hibát is) épphogy hármas lett de nem mentem el javítani, pedig nem lett volna nagy dolog és jobbra sikerült volna. Összefoglalva a tárgy a célját eléri, megtanulsz kapcsolóüzemű tápegységet csinálni, és az Attila pedig tényleg nagyon korrekt. --Hajnal Máté 2015. január 28., 14:04