Köttetés

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Érdemes a diplomát már szerdán beadni köttetni, mert általában egy napig tart a kötés.


www.konyvkoto.hu (Jozsef krt., Baross u. sarok)

Én még 2010-ben köttetem itt, 24 órán belül megvan. Telefonos egyeztetés után vinni kell a nyomtatott oldalakat, és 1 formasablont a borítónak, másnapra kész. A kötés ara 1000/darab, az aranyozás a borítón 3 sorig benne van az árban, és minden plusz sor 300 ft/sor (a gerincen is). A kötés típusa választható, én a ragasztósat választottam, atomtámadás se viszi szét :). Régi szaki csinálja, nekem azt mondta, hogy ő köti az anyakönyveket is az önkormányzatoknak amibe kb. 100 éven keresztül írnak. A hely a József krt. és a Baross utca sarkán van, a STEX felett (4 megálló az egyetemtől).

web: http://konyvkoto.hu/

telefon: +36-20-967-8886

-- Sus - 2011.05.11.

Csak megerősíteni tudom az előttem leírtakat. Egyik délután bevittem kinyomtatva, másnap délelőttre kész volt, jó minőségben. Mint kiderült, helyben is kinyomtatják, ha kell.

-- Nord - 2011.06.13.

www.konyvkotomuhely.hu

Nagyon szépen és gyorsan dolgozik. 3 óra alatt rendesen összeragasztja a lapokat, így garantáltan nem fog szétesni. A borítót is szépen csinálja, nem matricával hanem mélydombor nyomással. 3 órás határidővel 3600 Ft, ha nem olyan sürgős akkor értelemszerűen olcsóbb.

-- Rigó Zsuzsi - 2008.12.18.

Bartók Béla úton lévő gyorskötő

A Bartók Béla úton lévő gyorskötőtől én nem vagyok elájulva. Igaz, 20 perc alatt megvolt. 3200 Ft.

De.

Nem rendes kötést csinálnak, csak egy iratsínbe szorítják be a lapokat, majd ráteszik a borítót. Én egy kicsit igényesebb, 100 grammos papírra nyomtattam a dolgozatomat, és egyből mondták, hogy ez a papír csúszik, lehetséges, hogy szét fog esni az egész. Először nem értettem, mit beszélnek, aztán amikor a kezembe került a kész dolgozat, akkor már rájöttem.

-- Medgyesi Zoltán - 2007.05.11.

(Ha ez a 33-as szám alatti Expressz könyvkötő, akkor már elköltöztek és Másolófutár néven lehet őket megtalálni, lásd lejjebb -- Delon - 2009.05.19.)

Másolófutár

http://www.masolofutar.hu/

A Nemzeti Színház magasságában találhatóak meg a Soroksári úton, így a várakozást a Nemzeti körüli parkban töltöttem, verőfényes napsütésben. Ha még nem jártatok ott, érdemes megnézni, főleg szép időben -- a leadás előtti napok hajtása után különösen jól esett kiülni oda. Kb. 35 perccel a "megrendelés" után mentem vissza, már készen is volt. A minőséget annyira nem vizsgáltam meg, de érzésre jónak tűnt, és minden lap megvolt, úgyhogy már vittem is leadni. 2000 HUF volt a szolgáltatás díja.

-- Delon - 2009.05.19.

konyvkotomester.hu

Én a http://www.konyvkotomester.hu címen talált idős bácsihoz vittem el köttetni (tavalyról ajánlották). Felhívtam előtte délután és mondta, hogy emailbe küldjem el mi legyen a fedlapon, azt már reggel megcsinálja. Mikor odavittem, összerendeztem a papírokat, odaadtam neki és kb. 5 perc múlva a kezembe nyomta a kész kötést. Nekem is hasonló volt mint ahogy fent leírták, bár én 80 grammos papírra nyomtattam, de nincs az az érzésem hogy szétesne, szerintem alaposan összepréselte. Ár: 2500 Ft / db és egy kis szuvenírt is adott

-- György Balázs - 2007.05.15.

Valóban nagyon szépen dolgozik. Ha sürgős, érdemes előtte rátelefonálni, mert emailt nem mindig olvas. Ennek ellenére a megrendeléstől számítva 2 óra alatt két példányban bekötötte a diplomámat. 2500 Ft az alapdíj, 300 Ft a gerincaranyozás és a CD tok.

-- Peti - 2007.05.20.

Még egy pont a mesternek. Nagyon szépen dolgozik és telefonon előre meg lehet vele beszélni, ha sürgős a dolog. 10 óra után bevittem a kinyomtatott verziót 2 példányban, és 12:00-ra ígérte, hogy elkészül mindegyik. Nem szorítókötéssel dolgozik, hanem hagyományos könyvkötészeti eljárást alkalmaz. 35 éve csinálja ezt, úgyhogy van a kezében némi tapasztalat. Gerinckaranyozással, CD tokkal 3000Ft/db volt + adott 2db szuvenír. :) Ja, és ne az Orczy tér felől menjetek, mert onnét sokat kell sétálni. :)

-- Ákos - 2010.05.18.

Már nem vállal szakdolgozatot. -- Kata - 2021.12.07.

BME OMIKK: Gazdasági- és Társadalomtudományi Szakolvasó

1 és 2 napos kötést vállalnak, 1800 illetve 1500 Ft-ért. A gerincaranyozás plusz 300 Ft, CD tok plusz 200 Ft. Nem sínbe szorítják a lapokat, hanem ragasztják őket (azt hiszem ezt ragasztókötésnek hívják), ezért nincs meg 5 perc alatt. Viszont szerintem kultúráltabb megoldás.

-- Németh Ádám - 2007.05.16.

Ide dossziéban kell vinni a bekötni valót, másnap 11-re lehet érte menni.

Lágymányosi utca és Budafoki út kereszteződésében levő fénymásoló (A CBA-val szemben)

Igazi minőségi kötést csinálnak, cserébe megkérik az árát is. Nem sínes és nem is ragasztós megoldás, ezeknél jobb, talán cérnakötés. 2 napos határidővel 3000 Ft, 1 napossal 3500 Ft. Gerincaranyozás plusz 400 Ft. Ha csoportosan, 15-20 köttetendő dolgozattal mentek oda, akkor van lehetőség párszáz forint kedvezményre.

-- Németh Ádám - 2007.05.16.

masoloszalon.hu

http://masoloszalon.hu/ : Most már van tapasztalatom, mert itt köttettem két példányt. A következőket tudom elmondani:

  • szerdán délelőtt emailben küldtem el a szükséges feliratokat és példányszámot
  • csütörtök délután mentem be, akkor készen várt a mélynyomás, a könnyen elrontható nevemet nem szúrták el
  • a két példányt tíz perc alatt elkészítették
  • 1600 HUF/példány árat fizettem
  • pénteken határidőre be tudtam adni a diplomatervet :)

Nagyon korrektek voltak, még kedden telefonon érdeklődtem náluk a feltételekről, az emailes rendelést javasolták (de a helyszínen is előzetes fizetés nélkül lehet rendelni feliratot). Fontos, hogy fémsínnel összeszorított kötést csinálnak, ami nem biztos, hogy mindenkinek bejön, de ha jól tudom a diploma howto-ban ajánlott kötő is azt csinálja, csak kétszer ennyiért és előrendelés nélkül.

-- Hojtsy Gábor - 2007.05.19.

www.diplomamunka.eu

http://www.diplomamunka.eu/

Netes előrendelés, 2 500.- Ft/db, megbeszélt időpontra viszed kinyomtatva, fél óra múlva kész van.

Kopornoky Tamás - 2007.05.16, info2002

Copyguru

http://www.copyguru.hu/diplomakotes.php

Copy-Ráday No. 39

Elég volt pár nappal kötés előtt elküldeni az aut-os sablont a borítókhoz, majd a kész doksit bevinni. A nyomtatás pillanatok alatt megvolt, meg a kötés is utána. Teljesen korrektek és barátságosak.

Szerintem amúgy ez is szorítókötés (bár nem értek hozzá túlzottan). A gerincet viszont rendesen megcsinálták, nem csak matricázva volt.

Zöld golyó

http://www.golyofenymasolo.hu/

1113 Budapest, Villányi u. 22/b (Gyalog sincs messze, de a Feneketlen tavon túl, a KEK-nél.)

1800 forintot előre letettem, másnapra kész volt a borító. Amikor a kinyomtatott anyagot vittem, már csak 5 percet kellett várni, hogy beletegyék. A kötés alapvetően szép fekete, bőr mintázatú, 3 sor aranyozás kívánságom szerint, elírás nélkül, Optima Black betűtípussal. A felirat kicsit ferde, de nem zavaró, inkább az, hogy a festék kifolyt a betűk körvonalaiból. A gerincet nem tudják feliratozni, és jó nagyot csattan, ha asztalra górja az ember. Szóval szorítókötés, de nem esett szét.

-- TCHibo - 2008.06.06.