Internet szolgáltatások és alkalmazások

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Internet szolgáltatások és alkalmazások
Tárgykód
VITMMA04
Általános infók
Szak
Info MSc
Kredit
4
Ajánlott félév
2
Tanszék
TMIT
Követelmények
Házi feladat
1
Vizsga
írásbeli és szóbeli
Elérhetőségek


Segédanyagok

Vizsgakidolgozás 2016 ősz - anyag összefoglaló sok elgépeléssel

Házi

Vizsga

Vélemények

2016 ősz Forest --Kiss Balázs 2016. december 10., 13:59 (UTC)

Egy érdekes tárgy. Az anyag könnyen tanulható, jók a diák, és érdekes témaköröket érint. Amolyan áttekintő tárgy ez is, nem egy konkrét technológiáról szól, hanem egy szemléletmód kialakításához vezető első lépésekről. Érdekes, naprakész infók vannak összegyűjtve a webről, a modern szoftverfejlesztés trendjeiről a felhasználók és szolgáltatások szempontjából. Kicsit kevésbé technikai tárgy szerintem.
A tárgy lényege ezért kb. a házi elkészítése, és az ezzel járó út.
Kifejezetten kellemes időbeosztással csináltuk 3-4 fős csoportokban a házit. Bemutatózni kellett, demo előadást tartani, ötletünket előadni. Első gyakon a korábbi házikat néztük meg, a többin a sajátunkkal haladtunk lépésről lépésre. Minden gyak kb. arról szól, hogy az összes csoport előadja az adott gyak feladatát, és lepontozzuk egymásnak kis szavazóappal, de nem túl komoly az egész. A tanár nagyon segítőkész, bár eléggé "játékbeli" a feladat, próbálja a valós élet startup szituációihoz hasonlítani a dolgokat, hasznos tanácsokkal, és igazából egészen sok olyan dolog is szóba került, ami kicsit más világnézet, mint a többi egyetemi tárgy: pl. mennyire számít a marketing, kell-e egy programozónak is jól eladnia magát, mennyire számít a felhasználói közönség kiválasztása, igényeik, megszólítása, hogyan lehet eladni a saját terméket, tényleg jó ötlet-e amit kitaláltunk vagy csak nekünk tetszik stb.
A feladatot érdemes egymás között jól elosztani, akkor többnyire gyakok előtt egy-egy közös meeting meg otthon egy-egy este beáldozásával szépen lehet haladni, a szoftver meg ha már olyasmi amihez valamelyikőtök ért, akkor nem túl bonyolult a demozható állapot elérése. A videóra, előadásokra érdemes energiát fektetni.