Integrált hálózati technológiák laboratórium -br/ J2ME mérés

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót


-- Bazsi - 2008.03.17.

A labor helye

IB.113

Mérési útmutatók

Kidolgozott beugró kérdések

Az ellenőrző kérdések NEM feltétlenül egyeznek meg a mérési utasítsban szereplő kérdésekkel. Az ott szereplő kérdések tájékoztató jellegűek. Az ellenőrző kérdése típusa hasonló, de az implementáció konkrétumairól (osztályok, használatuk, stb.) is lehetnek kérdések az ellenőrzés során.

Mi a CDC, mi a CLDC és mi a különbség a kettő között? Milyen hardver követelményeket támasztunk a különböző konfigurációkkal szemben?

  • CDC (Connected Device Configuration): A CDC konfiguráció tervezésekor két szempontot tartottak szem előtt: egyrészt a J2SEvel való kompatibilitást, másrészt a lehető legtöbb eszköz támogatását. A CDC tartalmazza a teljes J2SE virtuális gép specifikációt, a lebegőpontos számítások támogatását, az alapvető könyvtárakat (pl. osztálybetöltés, szálak kezelése, biztonság). HW követelmények: 2MB RAM (felejtő) és 2MB ROM (nem felejtő) memória.
  • CLDC (Connected Limited Device Configuration): A CLDC esetében a telefonok hardver (elsősorban memórai) szűkös lehetőségei határozzták meg a követelényeket. Az első CLDC virtuális gépekből teljesen kimardt néhány alapfunkció (pl. lebegőpontos számítások). A CLDC könyvtárak illetve interfészek nem feleltethetők meg egy az egyben a J2SE könyvtárainak. Bizonyos elemek mint pl. reflection, szálak, alkalmazás által definiált osztálybetöltések nincsenek jelen a CLDC könyvtáraiban. Az első implementációk memóriaigénye így képes volt igazodni a maximum 128-256 kByte-os lehetőségekhez. Az újabb implementációk már kihasználják az újabb telefonok hardver lehetőségeiből adódó előnyöket, így újabb és újabb virtuális gép által definiált tulajdonságokat hoznak vissza a CLDC konfigurációba. Hardver követelmények: Legalább 160 kByte nem-felejtő, a JVM számára elérhető memória, Minimum 32 kByte felejtő a JVM számára futás alatt elérhető memória (pl. heap)

Írja le a CDC profiljait!

  • Foundation Profile: A legalapvetőbb CDC pofil. Tartalmazza a legalapvetőbb alkalmazás-támogató osztályokat, mint pl. hálózat és I/O. Nem tartalmaz grafikus illetve GUI szolgáltatásokat.
  • Personal Basis Profile: Pehelysúlyú komponenseket, illetve Xlet alkalmazásokat támogat. A Personal Basis Profile tartalmazza a teljes Foundation Profile API-t.
  • Personal Profile: Teljes AWT és korlátozok bean-támogatás. Ezenkívül a PP tartalmazza a teljes PBP API-t.

Ismertesse a CLDC + MIDP architektkúrát!

  • CLDC Architektúra:
Ezen a helyen volt linkelve a fff.PNG nevű kép a régi wiki ezen oldaláról. (Kérlek hozd át ezt a képet ide, különben idővel el fog tűnni a régi wikivel együtt)
  • MIDP Architektúra
Ezen a helyen volt linkelve a bbb.PNG nevű kép a régi wiki ezen oldaláról. (Kérlek hozd át ezt a képet ide, különben idővel el fog tűnni a régi wikivel együtt)

Rajzolja le a J2ME architektúrát!

Ezen a helyen volt linkelve a aaa.PNG nevű kép a régi wiki ezen oldaláról. (Kérlek hozd át ezt a képet ide, különben idővel el fog tűnni a régi wikivel együtt)


Írja le a MIDlet életciklus-modelljét.

Ezen a helyen volt linkelve a ccc.PNG nevű kép a régi wiki ezen oldaláról. (Kérlek hozd át ezt a képet ide, különben idővel el fog tűnni a régi wikivel együtt)


Vélemény, tapasztalat