Haladó C++ programozás

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Haladó C++ programozás
Tárgykód
VITMJV18
Általános infók
Kredit
4
Tanszék
TMIT
Követelmények
KisZH
2
Házi feladat
12 kisházi, 1 nagyházi
Vizsga
írásbeli
Elérhetőségek


Vélemények

  • Droti, 2015 - Szerintem a C++ alapjai rész az egyetemi színvonalhoz képest átlagos. Sajnos az STL anyagrész előadásmódja viszont vontatott és helyenként összefüggéstelen volt, mélyen az átlagszínvonal alatt. Mindezek ellenére a programozási minták téma előadója kiemelkedően jó volt, nagyon energikus, jól felépített, élvezetes órákat tartott. Ez utóbbi témakörnek azonban érdemes lehet utána járni, én legalábbis nem igazán számítottam ilyen jellegű anyagra. Az adminisztráció egyébként katasztrofális, a házi eredményekre több hetet kellett várni. Az egyik ZH megtekintésével is meggyűlt a baj. Záróvizsga félévében emiatt nem igazán ajánlom senkinek és a többieknek is javaslom, hogy alternatívaként nézzék meg inkább a 'C11 és C++11 programozás' tárgy adatlapját.
  • Jani, 2013 - Én 2013 őszén csináltam a tárgyat. A tárgy anyaga 3 nagy témakörre épül: Mélyebb C++ nyalánkságok, STL, valamint programozási minták (az itt elhangzott információk általánosan használhatóak a többi OO nyelvben is). Minden fejezetet külön előadó mutat be. Az előadásdiák folyamatosan kerülnek fel a tárgy honlapjára (Itt történik a házik adminisztrációja is), ennek ellenére szerintem érdemes az előadásokat látogatni (különös tekintettel az STL részre), sok minden elhangzik ami segíti a megértést, és az előadók készségesen megválaszolnak minden kérdést. A leadott elméletet példakódok sokaságán mutatják be, melyek szintén elérhetőek a weben. A félév során 12 kisházi és egy nagyházi kerül kiadásra, ebből 6 kicsi és a nagy elfogadása az aláírás egyik fele. a Másik fele a 2 ZH, melyek egyenként 45 percesek. Ezek nem a szokásos szabvál ZH súlycsoportjába tartoznak, keményen tanulni kell rájuk. A tárgy vizsgával zárul, mely másfél órás és lefedi mindhárom anyagrészt.
Személy szerint mindent nagyon hasznosnak találtam, a leadott információk jól felhasználhatók, akiket érdekel a programozás, mindenképp ajánlom!
Mindent összevetve a tárgy egy színvonalas szabvál, fényévekre van az ingyenkredittől, de akit érdekel a téma és hétről hétre készül a házikkal, valamint követi az anyagot, azt nem érheti meglepetés.
FONTOS! Infósok is felvehetik, de ők NEM kapnak érte kreditet!
FONTOS! Villanyosok közül is felvehetik, akik a 'A Programozás alapjai 2' tantárgyat VIAUAA00 tantárgykóddal hallgatták (2014-től felvettek), de ők NEM kapnak érte kreditet!