Formális módszerek - Házi feladat 1-7

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót1.

2.

Néhány kérdés, amire a konzulenstől választ kaptam:

  • Az ital választása lehet egyszeri (és utána másik ital választására nem reagál), vagy lehet olyan is, hogy kiválasztod az italt, bedobsz egy 50-est, majd választasz egy másikat, és innentől már ezt a választásod veszi érvényesnek a gép. Mind a 2 módszer jó, azt alkalmazod, amelyiket akarod, bár a módosíthatós módszerrel az LTL-nél gondok adódhatnak (így azt nem nagyon érdemes választani).
  • A feladat szövege kicsit inkonzisztens, félreérhető, hogy egy érmét, vagy legfeljebb 2-őt ad vissza az automata. A második a helyes, tehát 0, 1 vagy 2 érmét adhat vissza az automata.

Egy másik kérdésre válasz:

> "Az italkészítés elkezdése után, de befejezése elott,a még > feleslegesen bedobott, de le nem eso érmek leeshetnek, így a gép > visszaadhatja oket. A gépben kezdetben lehetnek korábban bedobott > érmék, amikbol az automata visszaadhat. Az aktuálisan leeso érmék is ide kerülnek. > " > > 2. Itt az aktuálisan leeso erme pontosan mit jelent, melyik erme > gondol itt a feladat, amelyik az ital kiadasa utan esik le, vagy masikra? > Minden érme ide kerül végül amit nem nyel el a gép.

-- Pálesz - 2007.05.02.

Még egy kérdés+válasz:

> A feladat szövege úgy szól, hogy "modellezze az italvásárlás menetét". Ez azt jelenti, hogy az automata egy egyszeri működését vizsgáljuk? Vagyis az automatának nem kell a vásárlás után a következő vásárló kiszolgálására alkalmas állapotba kerülnie?

Elvileg semmi se zárja ki a dolgot, lehet így érteni a feladatot. De szerintem a bizonyításoknál nagy szarban leszel.

-- Peti - 2007.05.06.

3.

4.

5. Banki Automata

Konzulens: Pintér Norbert, email: norbert_pinter@freemailNESPAMMELJ.hu

6.

7.

-- adamo - 2006.05.05.