Falmászás

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

2017

A mászóterem a BME Sportközpontban van, az időpontok pedig a többi tesihez hasonlóan 8 és 14 óra között. Van egy nagyjából 10 méter magas terem, 10 fallal, amelyek között bárki találhat megfelelő nehézségűt. Emellett van egy eldugott boulder terem, szintén sok különböző nehézségű úttal. Biztosításhoz szükséges felszerelést a kurzus létszámhatáráig biztosan tudnak adni. Mászócipő van elég, a falra csak mászócipőben (saját is megfelel), vagy vékony talpú tornacipőben engednek fel.

Legelső órán a kezdőknek elmagyarázzák az alapvető tudnivalókat és a biztosítás menetét is.

-- Danel - 2017.08.11.


2006

A mászófal a Bercsényi kollégiumban (XI.Bercsényi u. 28-30.) van, délután lehet menni általában 14:00-tól, de a félév elején, vagy a reghéten időpontot kell egyeztetni az oktatóval. Ekkor kell befizetni a 5000 Ft-ot is.

A teremben 9 fal van, cirka 6 méter magasak, különböző nehézségűek (van a plafonon is :)). Aki újonc nem kell félni, Zsolt mindent elmond, a biztosításon keresztül, az alapvető technikákig, dehát erre az embernek kell ráéreznie. Felszerelést (kötél, beülő, nyolcas, karabínerek) ott biztosítanak, persze lehet saját cuccal is jönni. Cipőt neked kell hoznod, aki nem akar beruházni egy mászócipőbe (szvsz csak annak érdemes aki ezt komolyan tolja), egy szimpla fekete kínai tornacsuka is megteszi, sőt. A lényeg a cipőnél, hogy hajlékony legyen és vékonytalpú, hogy érezd a falat.

Végül egy kínai mondás: "Nem a fal változik, Te változol."

(A kínai mondás ellenére, azért a kapaszkodóelemek fura módon vándorolgatnak a falakon, szóval nem kell félni, hogy egy idő után uncsi lesz)

-- Ping-Win - 2006.05.26.