DnaNet és INA (Integrated Net Analyzer)

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a korábbi SCH wiki-ről lett áthozva. Az eredeti változata itt érhető el.

Ha úgy érzed, hogy bármilyen formázási vagy tartalmi probléma van vele, akkor kérlek javíts rajta egy rövid szerkesztéssel.

Ha nem tudod, hogyan indulj el, olvasd el a migrálási útmutatót

DnaNet

Otthon megnyitotta az alhálót, a konzulensemnél meg nem lehetséges megoldása: a DNAnet hajlamos a főhálóba az alháló teljes elérési útját belementeni. Ha ezt kiszeded belőle (tetszőleges szövegszerkesztővel, akkor feltehetőleg "bárhol másütt" is működni fog.

wam2pnt (konverter)

Használati útmutató a wam2pnt.exe fájlhoz

  1. A wam2pnt.zip fájl kitömörítése.
  2. Futtatás: parancssorból a wam2pnt paranccsal. A program egyetlen paramétere egy wam kiterjesztés? fájl neve, amely a (f?)hálót tartalmazza (ha nincsenek alhálók, akkor természetesen az egyetlen hálót tartalmazó wam fájlt kell megadni). A program a f?hálót és az alhálókat tartalmazó álományokat az aktuális könyvtárban keresi (erre azért van szükség, mert a DNA-Net az állományokban az alhálókat tartalmazó állomány teljes elérési útvonalát tárolja, emiatt nagyon kényelmetlen lenne a modellek gépek közötti hordozása, így a wam2pnt nem veszi figyelembe az útvonal prefixet, csak az állománynevet, amit az aktuális könyvtárban keres).
  3. A wam2pnt a kimenetét az stdout-ra küldi, így a .PNT állomány el?állítása egy .WAM-ból: =wam2pnt fohalo.wam > halo.pnt=
    Mivel a wam2pnt rekurzívan beolvassa a tartalmazott hálókat, csak a f?hálóra kell futtatni a fent leírt módon. (Mivel el?fordulhat, hogy hiba történik futás közben, célszer? belenézni a kimenetként kapott állományba, hogy nem egy kivétel szövege van-e benne.)
  4. Probléma adódhat, ha a futtatáskor a rendszer másik cygwin1.dll fájlt használ, mint amelyet a wam2pnt.zip tartalmaz. Ekkor ezt a másik cygwin1.dll fájlt ideiglenesen ki kell iktatni a futtatáshoz.
  5. A generált pnt fájlt az Ina már olvasni képes.


INA

HOME

Németh Attila útmutatása a háló ellenőrzéséhez: [1]]. -- [[[User:SisakAron|Áron]] - 2006.05.11.

INA-ban kb. ezt kell csinálni:

A mint analízis

beírod a fájl nevét

(N/N/space)

R mint elérhetõségi gráf

(N/Y/vár/space)

L mint elõség vizsgálata

(vár/space)

W mint gráf kiír fájlba

(Y/filenév/N/space)

(Q/space/Q/Q/Y/Y/N)-- TitCar - 2007.06.11.


-- adamo - 2006.03.17.