Budapesti erőművek

A VIK Wikiből
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Budapesti erőművek
Tárgykód
VIVEAV87
Általános infók
Kredit
2
Tanszék
VET
Követelmények
Jelenlét
3-ból 1 erőműlátogatás
Minimális munka
ZH és egy erőműlátogatás
KisZH
nincs
NagyZH
1 db
Házi feladat
nincs
Vizsga
nincs
Elérhetőségek


A lapon megjelenített kidolgozásokban az értékek az akkori állapotokat tükrözik!

Tárgykövetelmény

2022-ben változott a tematika!

Egy zárthelyi adja a félévközi jegyet, illetve némi plusz pont kapható a jelenlétért. Nem lehet nyomtatott vagy írásos jegyzetet használni, meg kell tanulni az anyagot.

Az ellenőrző kérdések listája és az aktualizált, vonatkozó diasorok a tárgy weblapján elérhetőek.

Egy jó kidolgozás, illetve néhány erőműtípus felépítése lentebb elérhető; ebből a zárthelyi sikeresen teljesíthető, ha mélységeiben nem is érdekel a tárgy. Csak ne felejtsd el párszor átolvasni...

Segédanyagok

Az itt megjelenő jegyzetek, segédanyagok hibásak, oktató által nem láttamozott. Az ezek használatából eredő rossz érdemjegyért az annak feltöltője vállal felelősséget és annak használója!

Vélemények

Az órákat különböző meghívott okos bácsik tartják az iparból, akik ilyen területen dolgoznak/dolgoztak. Különböző dolgokat lehet megtanulni az energetikáról és az erőművekről. Szerintem nagyon érdekes maga a tantárgy, a 2 ZH-ra vannak fent a honlapon ellenőrző kérdések amikre egy kis keresgéléssel, a diákból és órán való odafigyeléssel lehet válaszolni. Az első ZH-n bármit lehet használni elektronikus segédeszközön és egymáson kívül, a 2.-on már nem de megtanulhatóak könnyen a válaszok (magyarul mindkét ZH-ra ugyanabból a 25 kérdéses kérdéssorból kell felkészülni, csak az elsőn használható minden, a másodikon semmi). 2012/2-ben 2. ZH-n ugyanazok a kérdések voltak, mint abban ami itt fenn van wikin (bp-i_eromuvek_20111-12-1_zh2.jpg), sőt a pótZH-n is ugyanaz volt (azaz 17, 12, 18, 22 és 23-25 kérdések). --

2015. őszi félév
A tárgyat úgy teljesítettem ötösre, hogy háromszor voltam az előadóteremben: első előadáson és a két ZH-n. Első ZH-n hivatalosan lehet minden írott segédeszközt használni. Érdemes a lentebb található 2011-es teljes tételkidolgozást kinyomtatni. Az első ZH-n a öt kérdésből négy benne volt, egyet pedig a diákból ki lehetett szedni. A második ZH-n hivatalosan nem lehet segédeszközt használni, de a felügyelő csak egy alkalommal tett megjegyzést, akkor is egy táblagépre. A kinyomtatott kidolgozást jól lehetett használni itt is.
Az erőműlátogatás az előadás időpontjában van, a háromból kettő kötelező. Én Kelenföldön és Csepelen voltam. A Csepeli erőmű esetén érdemes megfigyelni a helyszínt: az interneten két cím van fent, az erőmű a Hőerőmű utcában van, nem a Színesfém utcában. :)
Ha ingyen két kreditet akarsz, csak ajánlani tudom, de ha esetleg érdekel, akkor is megéri felvenni. Szabó Gábor 2 (vita) 2015. december 20., 09:26 (UTC)

2021 ősz
A tárgy a leírtakhoz képest nem változott. Az órák érdekesek, még akkor is ha nem ez a szakirány érdekel egy fejtágítónak jó, viszont érezgetően jóval kevesbben járnak be, mint amennyien felvették a tárgyat. Problémájuk nekik se volt. A ZH-n minden nyomtatott anyagot lehet használni, a fentebb megtalálható kidolgozás kb le is fedte az egészet. A második ZH ebben a févévben beadandóval lett helyettesítve.